DA LI JE OVO REALNO!? Uhapšen vlasnik radnje jer je prodavao maske zaražene bakterijama!

Autor: Tanjug,Republika

Svet

16.12.2020

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hongkonške vlasti saopštile su da je uhapšen jedan vlasnik lanca maloprodajnih objekata nakon što je utvrđeno da pojedine hirurške maske koje su prodavane u njegovim radnjama sadrže izuzetno visok nivo bakterija.

RepublikaFoto: pixabay.com/printskrin/fotomontaža/E.D.

Broj bakterija na tim maskama za lice, prodavanim pod nazivom „Powecom“, a uvezenim iz kontinentalnog dela Kine, je za oko 22 puta veći od dozvoljene granice, prenela je Radio televizija Hongkong (RTHK).

Maske su pakovane u kesama sa po deset komada i prodavane za 90 hongkonških dolara (9,5 evra) na tri lokacije u Hongkongu.


Hongkonškom Savetu za zaštitu potrošača ove godine je stiglo više od 4.000 pritužbi na maske.

 
Savet je, na osnovu testiranja 30 modela maski, ustanovio da su skoro sve pružale osnovnu zaštitu tokom upotrebe osim od jednog proizvođača pod nazivom "Perfetta" iz Vijetnama, čija je efikasnost filtriranja čestica 86 odsto, što je niže u odnosu na prihvatljivi standard, navodi RTHK.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading