DRAMATIČNO: Nema mesta na intenzivnoj, lekari uskoro odlučuju ko će živeti, a ko umreti!

Autor: Tanjug,Republika

Lifestyle

13.11.2020

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bićemo prinuđeni da uskoro odlučujemo ko će još dobiti krevet na intenzivnoj nezi, a ko ne, dramatična je poruka medicinskog osoblja klinika u austrijskoj pokrajini Tirol, koji su se video apelom obratili građanima.

RepublikaFoto: ww.promedia.com

Lekari i medicinske sestre u tom videu preneli su aktuelnu situaciju na svojim odeljenjima, kao i opterećenje koje vlada zbog stalno rastućeg broja kovid pacijenata.

- Zbog rastućeg broja novozaraženih, suočeni smo sa velikim brojem pacijenata. Trenutno su kapaciteti još dovoljni, ali preti, ako se ovaj trend rasta infekcija nastavi, da zdravstveni sistem Tirola bude doveden do svojih granica. Uskoro ćemo morati da odlučujemo ko će dobiti krevet na intenzivnoj, a ko ne - rekao je Štefan Ešerćuber, šef Odeljenja za anestesiju i intenzivnu negu u bolnici u Halu.

Direktor Univerzitetske klinike za infektologiju u Insbruku Ginter Vajs kazao je da postoji masivan rast broja pacijenata.

 
- Polazimo od toga da će narednih nedelja broj dalje rasti. Možemo se protiv pandemije boriti samo zajedno ako se pridržavamo svih mera. Pomozite i vama i nama - naglasio je Vajs koji je član Kriznog štaba u Ministarstvu zdravlja Austrije. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading