TRAMPOVI SADAŠNJI I BIVŠI SARADNICI VERUJU U ZAVERU CIA OKO IZBORA: SUPERKOMPJUTER "ČEKIĆ" NAMESTIO POBEDU BAJDENA

Autor:

Svet

09.11.2020

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka "duboka država" preokrenula je izbornu pobedu republikanskog predsednika SAD Donalda Trampa u trijumf njegovog demokratskog rivala Džoa Bajdena korišćenjem superkompjutera "Čekić" (Hammer) i kompjuterskog programa zvanog "Kartica sa rezultatima" (Scorecard).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Ovako glasi najnovija teorija zavere u vezi sa predsedničkim izborima za koju je, prema navodima demokratama naklonjenog sajta Dejli bist, iz federalne Agencije za sajber bezbednost i infrastrukturnu bezbednost SAD poručeno da je "besmislica".

MISTERIOZNI PROGRAMER

U to da je superkompjuter Centralne obaveštajne agencije (CIA) zaista tokom brojanja glasova one za Trampa pretvarao u Bajdenove ipak veruje veliki broj sadašnjih i bivših saradnika još uvek važećeg predsednika SAD. Među njima su nekadašnji Trampov glavni izborni strateg Stiv Benon, bivši šef njujorške policije Berni Kerik, savetnik Trampove kampanje iz 2016. Džordž Papadopulos, desno orijentisani televizijski voditelj Džon Kardiljo i izveštač iz Bele kuće televizije Njuzmaks Emerald Robinson.

Superkompjuter i program zvani "Kartica sa rezultatima" navodno napravio Denis Montgomeri, softverski stručnjak koji je od 2004. bio pod ugovorom sa Pentagonom u vreme administracije predsednika Džordža Buša mlađeg

 

U centru te priče je Denis Montgomeri, softverski stručnjak koji je od 2004. bio pod ugovorom sa Pentagonom u vreme administracije predsednika Džordža Buša mlađeg, a kasnije postao uzbunjivač. On tvrdi da je napravio superkompjuter i specijalni kompjuterski program koji je na ovim izborima iskorišćen za prekrajanje volje birača i nameštanje rezultata u korist Bajdena.

- On je genije, on voli Ameriku. On je programer koji je to sve stvorio, a na našoj je strani - kazao je u Benonovom podkastu Tomas Mekinerni, penzionisani general-pukovnik američkog Ratnog vazduhoplovstva koji, kao i bivši Trampov guru koji ga je ugostio, veruje da je "Čekić" doneo lažnu pobedu Bajdenu.

Lažna vest o obeleženim zvaničnim glasačkim listićima

Na društvenim mrežama pojavila se tvrdnja da je američko ministarstvo za unutrašnju bezbednost obeležilo sve zvanične glasačke listiće "neradioaktivnim izotopnim vodenim žigovima" da bi nakon glasanja bilo moguće razlikovanje njih od lažnih replika koje omogućuju izbornu prevaru. Iz tog ministarstva je putem Rojtersa poručeno da ova tvrdnja nije tačna i da su savezne države, a ne ministarstva i federalne agencije, zadužene za dizajniranje, štampanje i proveru glasačkih listića.

DEŠIFROVANJE AL KAIDE

Dejli bist ipak naglašava da Trampovi saveznici izbegavaju da pomenu drugu stvar u vezi sa Montgomerijem, a to je da je u prošlosti već imao bombastične tvrdnje koje se nisu ostvarivale. On je dobio ugovor vredan oko 20 miliona dolara od ministarstva odbrane SAD pošto se CIA zainteresovala za njegov softver, a Montgomeri čelnike u Pentagonu ubedio da može da dešifruje tajne poruke Al Kaide slate islamističkim ćelijama putem programa katarske televizije Al Džazira. Montgomeri je tvrdio da se otmičarima iz Al Kaide tako šalju poruke da uđu u putničke avione koji iz Evrope i Meksika lete ka SAD i preuzmu kontrolu nad njima.

Po Montgomerijevom savetu, predsednik Buš je naredio da se sporni letovi vrate nazad ili ostanu na zemlji ako još nisu poleteli, a američka vojska razmatrala je mogućnost i obaranja tih aviona. Kasnije su bivši Montgomerijevi zaposleni tvrdili da je on lažirao podatke, a neimenovani američki obaveštajni zvaničnik je 2011. kazao da ih je Montgomeri nasamario.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading