GRMI PRAVEDNA AUSTRALIJA! Stavili mu TUĐE REČI u usta, a onda ga PROTERALI!

Autor:

Sport

17.01.2022

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni nakon odlaska Novaka Đokovića iz Australije strasti u toj zemlji se ne smiruju!

GRMI PRAVEDNA AUSTRALIJA! Stavili mu TUĐE REČI u usta, a onda ga PROTERALI!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Paulina Rajt (predsednica Saveta za građanska prava), Majkl Stenton (predsednik Slobone Viktorije) i Greg Barns (portparol Alijanse australijskih advokata) oštro su se usprotivili odluci Vlade Australije da ukine vizu Đokoviću i ne dozvoli mu nastup na Australijan openu!

- Iako razumemo važnost javnog zdravlja… opasno je u demokratiji odbiti ulazak pojedincu koji ima stavove suprotne vladinoj politici, posebno kada ta osoba dolazi u Australiju u svrhu koja nije povezana sa tim stavovima - rekao je Barns, a prenosi australijski portal „Ejdž“.

Smatraju neosnovanom odluku da se Đokoviću ukine viza i da se okarakteriše kao pretnja po javno zdravlje na osnovu komentara iz leta 2020. godine, a koji ni na koji način nisu izražavali antivakserske stavove!

- Da li ga komentari iz 2020. liše prava da igra u Australiji 2022? Da li to zaista predstavlja toliku pretnju po javno zdravlje u situaciji u kojoj je vakcinisano 95 odsto odrasle populacije - pita Paulina Rajt.

 

 

- Ljudi su slobodni da budu skeptični prema vakcinaciji… Dokle god mogu da dokažu da nemaju virus korona, ne vidim zašto bi trebalo da budu isključeni iz javnog života - dodala je.

Zagovornici građanskog prava posebnu ističu da je ovim slučajem napravljen presedan i da se na taj način otvara mogućnost zloupotrebe, a sve u cilju proterivanja političkih neistomišljenika.

Argumetni advokata Stivena Lojda, koji je predstavljao ministra Aleksa Hoka, bili su da bi Đokovićevo prisustvo u Australiji izazvalo porast antivakserskog sentimenta. U svom izlaganju on se pozvao na izjavu Novaka Đokovića iz 2020. u kojoj on ni jednom nije rekao da je protiv vakcinacije, već da želi da ima slobodnu volju u odlučivanju da li hoće da primi vakcinu!

Majkl Stenton, advokat i predsednik Slobne Viktorije, izneo je mišljenje da je posebno nepravedno uzimati u obzir kako bi drugi mogli da vide Đokovićeve stavove, a ne ozbiljnost onoga što je on stvarno rekao.

Greg Barns stava je da bi jedno bilo zabraniti Đokoviću ulazak u Australiju da on dolazi da širi antivakserske stavove.

- Ali on dolazi ovde da igra tenis - rekao je on..

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (4)

Loading
Vesna

17.01.2022 22:29

A zasto to nisu rekli dok j trajalo sudjenje.Sada je lako pricati. Tenisere nizeg ranga i razumem zasto cute, jer su se uplasili, oni viseg su dobili slobodan prolaz.

Odgovori 25 2
Ina

18.01.2022 09:07

@Vesna - Pa zato što teniseri misle da Novak nije u pravu. Trebao se po njihovom vakcinisati i da ne pita za suštinu, jer većina ni nema mozak. Kako su oni tako je mogao i on. Većina smatra da je sam kriv.

Vesna

17.01.2022 22:29

A zasto to nisu rekli dok j trajalo sudjenje.Sada je lako pricati. Tenisere nizeg ranga i razumem zasto cute, jer su se uplasili, oni viseg su dobili slobodan prolaz.

Vesna

18.01.2022 08:16

Hvala svim dobrim ljudima u Australiji koji imaju hrabrosti da argumentovano iznesu svoje stavove vezano za nakaradnu odluku o proterivanju naseg Novaka. Vrlo je bitno da se u ovom bezumlju, cuje svaki glas. Mada, svima je vec jasno da je cilj bio da Novak ne igra na AO a sramna odluka o ukidanju vize je bila samo sredstvo za sprovođenje tog cilja. To nije pravo i nije sud! To je bahato sprovođenje necije volje, sto svet sporta nikada nije video. Ovo je neviđeno izivljavanje nad jednim covekom koji nikome nije rekao ruznu rec, vec samo pomogao kada je trebalo a njemu su upucene najpodlije i najprostije uvrede. Kako je univerzum zasnovan na ravnotezi, tako ce se i ova nepravda izravnati, kada dođe trenutak novim Noletovim pobedama i osvojenim grend slemovima. Pravda je spora ali dostizna! Pobedice dobro protiv zla! Zivi bili pa videli.

Odgovori 13 0