BIVŠA ŠAMPIONKA GRMI: Zamislite da Novak ispadne, i šta onda?

Autor:

Sport

27.07.2020

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivša osvajačica Vimbldona Marion Bartoli smatra da organizatori Grend slemova neće prihvatiti predlog da se muški mečevi igraju na dva dobijena seta, jer bi onda bila moguća velika iznenađenja u ranoj fazi.

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

U poslednjih nekoliko godina pokrenuta je inicijativa da se na Gren slemovima igra u dva dobijena seta, umesto u tri, kako je sada slučaj. Navodno, ta promena doprinela bi smanjenu povreda igrača, a mečevi bi bili dinamičniji i neizvesniji.

Ta tema postala je ponovo aktuelna i mnogi smatraju da bi na US Openu i Rolan Garosu ove godine trebalo da se igra u dva dobijana seta, s obzirom na to da se igrači vraćaju posle duge pauze uzrokovane koronavirusom.

- Znam da tako neće biti na Rolan Garosu. I to je opravdano. Niko ne želi da prvi nosilac izgubi 7:6, 7:6 od nekog ko samo dobro servira. Ako bi ispao glavni favorit, ko bi onda privlačio pažnju. To niko ne bi želeo - ocenila je Bartoli.

 

- Zamislite da ste organizator US Opena. Novak Đoković će igrati, a Rafael Nadal odluči da ne dođe. Već se zna da Rodžer Federer ne igra. Jedini vrhunski igrač je, dakle, Novak i zamislite da on ispadne u prvoj rundi od jakog servera u dva tajbrejka. Niko vam ne bi ostao u žrebu.

US Open bi trebalo da počnje 31. avgusta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading