Italijan u Srbiji traži novog Đokovića!

Autor:

Sport

28.05.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Renco Furlan, nekadašnji 19. teniser sveta, u saradnji sa Teniskim savezom Srbije nalazi se u misiji da pronađe novog naslednika ili naslednike Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Furlan, koji živi u Monte Karlu, penzionisao se 2004. godine i sada radi kao šef stručnog štaba juniorskih selekcija TSS-a.

- Pričali smo oko dva sata i Đoković me je impresionirao. Ima savršen plan u glavi. Ta dva sata su mi pomogla da razumem Đokovića kao tenisera. Čovek je koji ima gvozdenu disciplinu i sjajnu energiju - rekao je Furlan i dodao:

- Od 2016. godine fokusiran sam grupu od 12 do 20 godina. Treniramo na terenima Teniskog centra Novak Đoković, ali i u ostalim regijama u Srbiji.

Furlan sarađuje sa Teniskim savezom Srbije i na pitanje koliko Đoković finansira ove aktivnosti, Italijan kaže:

- Ne mogu da kažem, ali ima veliki doprinos. Ima veliku želju, ima moć da promeni stvari i želi to da iskoristi na najbolji mogući način. Na primer, Novak je veoma zabrinut da će se teniski talenti izgubiti na ulici. Slično je i sa Jankom Tipsarevićem koji ima sjajnu akademiu. Nažalost, nema toliko novca od države i u sličnom je stanju kao odbojka koja takođe ima velike rezultate.

Da li Đoković ima naslednika?

- Srbija je država od sedam miliona stanovnika i teniskih igrača je nekoliko, uprkos uspehu Đokovića, Tipsarevića, Ivanovićeve. Talenti su tu, Hamad Međedović, koji dolazi iz klase 2003, potom i Branko Đurić rođen 2005... Pored njih, raste broj mladih tenisera koji takođe obećavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading