PROBLEMI SVE VEĆI: Hoće li Srbija nastupiti na velikom takmičenju?

Autor:

Sport

06.01.2022

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se bliži start Evropskog prvenstva u rukometu, problemi su sve veći. Mnoge reprezentacije kubure sa zaraženim igračima i članovima stručnih štabova, a situacija ništa nije bolja ni u našoj reprezentaciji.

PROBLEMI SVE VEĆI: Hoće li Srbija nastupiti na velikom takmičenju?

Foto: Starsport

Rukometna reprezentacija Srbije

Poslednjih dana neretko se pominje da bi predstojeće Evropsko prvenstvo koje se od 13. do 30. januara održava u Mađarskoj i Sloveniji moglo biti i otkazano usled ogromnih problema koje pravi virus COVID-19.

U rukometnoj reprezentaciji Srbije čak šest igrača bilo je pozitivno na koronavirus. U pitanju su Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović. Kada se zna da su se u istoj situaciji našli i selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić, jasno je u kakvoj situaciji se nalazi naša rukometna selekcija. 

Ipak, kako se saznaje EHF je doneo značajan kompromis. Obavezan karantin nakon pozitivnog testa na koronavirus smanjen je sa 14 na pet dana, tako da bi i igrači koji se potencijalno zaraze i na samom turniru , mogli da nastave takmičenje.

Navedena odluka svakako će pomoći u održavanju predstojeće evropske smotre rukometa, ali je glavno pitanje u kakvom se fizičkom stanju nalaze rukometaši koji su bili van trenažnog procesa određeni vremenski period.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading