KONAČNO OTVORIO DUŠU: Obrazložio razloge odlaska iz Zvezde!

Autor:

Sport

06.01.2022

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodne sezone bio je jedan od uzdanica trenera Dejana Stankovića. Očekivalo se da u aktuelnom prvenstvu, zajedno sa Aleksandrom Dragovićem čini neprelazni bedem pred Zvezdinim golom, ali se ipak odlučio da sreću ponovo potraži u inostranstvu.

KONAČNO OTVORIO DUŠU: Obrazložio razloge odlaska iz Zvezde!

Foto: Republika

Fudbaler turske Alanje Nemanja Milunović i dalje prati zbivanja u svojoj Crvenoj zvezdi, ali je za portal "Mozzartsport" govorio i o drugim temema:

- Poziv Alanje bio je iznenadan. Zvao sam par drugova koji od ranije igraju u Turskoj. Najviše mi je značilo mišljenje Marka Milinkovića koji je nastupao za Genčlerbirligi i Giresunspor, a razgovarao sam i sa Grkom Siopisom koji je pre Trabzona nosio dres Alanje. Dobio sam pozitivne informacije o klubu, strukturi i funkcionisanju. Nije reč o klubu duge tradicije, ali su poslednjih pet, šest godina konstantno u Super ligi. Pre dve godine su čak igrali i kvalifikacije za Ligu Evrope. Nisu slavno prošli, ali su klub u ekspanziji. Tursko prvenstvo je izuzetno zanimljivo. Svako svakog može da pobedi. Igra se otvoren fudbal, ali često se događa da se ekipa podeli i da polovina igra odbranu, a druga polovina napad. Mi smo jedna od retkih taktički disciplinovanih ekipa. Pobedili smo Bešiktaš, Galatasaraj i Fenerbahče upravo na toj disciplini. Međutim, znali smo i da kiksnemo, kao što je bilo u duelu sa poslednjeplasiranim Rizeom - započeo je Milunović svoje izlaganje.

Osvrnuo se Milunović i na period provedem pod komandom trenera Stankovića, upoređujući ga sa aktuelnim trenerom:

- Stanković gaji taj italijanski stil. Vodi se računa o svakom detalju kada su u pitanju disciplina i taktika. Svaki igrač u svakom trenutku zna koja su mu zaduženja na terenu. Jednostavno sve mora da bude uvežbano do perfekcionizma. Takva situacija je i u Alanji kod Bulenta Korkmaza. On je živa legenda u Turskoj. Preko 20 godina je igrao za Galatasaraj i kao defanzivac možeš od njega mnogo da naučiš. I kod njega je, kao i u Zvezdi prekid jako bitan segment. U mojoj poslednjoj sezoni na Marakani trećinu golova smo postigli upravo iz prekida. Usled takve igre trudim se da budem maksimalno skoncentrisan i na odbranu, ali i na napad.

Još godinu i po dana nekadašnji srpski reprezentativac ima ugovornu obavezu sa turskim klubom. Iako je nedavno napustio naš najveći stadion mnogi već sada pitaju ima li bilo kakve šanse da ga ponovo vide u crveno-belom dresu:

- Volim da se skoncentrišem na sadašnjost. Da mi Bog da zdravlja i da me mimoiđu teže povrede. Kada igraš u Crvenoj zvezdi pritisak je konstantan. Mora se ostvarivati pobeda za pobedom i samo su uspesi ti koji se vrednuju. Kada je tako onda su svi nasmejani i zadovoljni, u suprotnom niko nikoga ne može da gleda. To dovodi do zasićenja. I rekao sam da je zasićenje jedini razlog odlaska, ali tako je bilo i kada sam odlazio iz BATE Borisova. Tamo sam za četiri godine osvojio sve što sam mogao osvojiti. Ista situacija je bila i u Zvezdi za dve i po godine i jednostavno bila mi je potrebna sveža krv, neki novi izazov - ostao je po malo i nedorečen Milunović kada je povratak na "Marakanu" u pitanju.

Mnogi se pitaju i kako bi izgledao tandem Dragović-Milunović:

- Postoji razmišljanje šta bi bilo, kada bi bilo. Novi izazovi, privatan život i porodica su uticali da napustim Zvezdu. Međutim, kada cela Srbija to pominje, bilo bi zanimljivo videti kako bi izgledao taj tandem i drago mi je kada Dragovića i mene porede sa legendama kao što su Nemanja Vidić i Nenad Lalatović.

Na kraju se i nekadašnji srpski reprezentativac osvrnuo i na bivšeg saigrača, mladog Strahinju Erakovića:

- Eraković je moj Markinjos. Ja sam ga od prvog dana tako prozvao. Ja nisam od onih koji će da se izdere na mladog igrača kada pogreši. Često se takvim pristupom stvara kontraefekat i mladi fudbaler ne može da pruži ono što realno može. Trudim se da uvek mlade podignem kroz priču i šalu. Možda me zato ti igrači često i pominju na treningu. Volim da dam savet. Još ranije sam rekao za Strahinju da može da bude veliki igrač. Ima dobar pristup, lavovsko srce, bori se za svaku loptu i mislim da je Braga vrhunac njegove ovosezonske igre. Pitanje je samo vremena kada će postati vrhunski igrač, a to je već i nagovestio - zaključio je nekadašnji srpski reprezentativac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading