MNOGE VELIKE SRBE SAM NAUČIO DA SE KRSTE! Marić otvorio DUŠU za praznike i otkrio nam svoje TAJNE

Autor: Melina GVERO

Zabava

07.01.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Milomir Marić za praznično izdanje dnevnih novina Srpski telegraf, i portal Republika.rs, sa svojom koleginicom Katarinom Koršom pozirao je uz tradicionalnu srpsku ŠAJKAČU!

MNOGE VELIKE SRBE SAM NAUČIO DA SE KRSTE! Marić otvorio DUŠU za praznike i otkrio nam svoje TAJNE

Foto: ST/V. LUKIĆ

Urednik Jutarnjeg programa na TV Hepi, i voditelj Milomir Marić, sa svojom koleginicom Katarinom Koršom pozirao je za najradosniji hrišćanski praznik Bozić. Marić je u rukama držao šajkaču, dok je pred našim kamerama otkrio da je mnoge "velike" Srbe učio da se prekrste! 

- Ja se svakog Božića rado sećam, kada celo pravoslavlje dočekuje Božić, ja slavim rođendan. Rođen sam na najveći srpski praznik. Ljudi misle da ja imam neku privilegiju zbog toga, da me to čuva od velikih problema u koje sam zapadao zbog svoje lude glave, izbegao sam i osude na smrt, napade na moj život, sve zahvaljujući Božiću, Božić Bata me spasao. Rođen sam u pravoslavnoj tradiciji, na vreme sam kršten. U vreme kad je obnovljeno pravoslavlje u Srbiji ja sam mnoge najveće Srbe naučio da se krste, koji su u međuvremenu postali veći Srbi od mene, ali ja im nisam zavideo jer nikad nije kasno biti Srbin - priča Marić i dodaje: 

 

- Nažalost, kao i većina Srba, postim samo na Badnji dan i Veliki petak. Te velike postove izbegavam, to je za one koji imaju mnogo grehova, pa im treba mnogo da okajavaju grehe. Pošto nisam mnogo grešan, meni su dovoljna dva dana i za Sv. Nikolu, kada cela Srbija slavi, red je da se posti za slavu. Često idem u crkvu, nema tog manastira manjeg ili većeg, koji nisam posetio. Sretali su me i prepoznavali kada sam išao u pohode po manastirima. Moja supruga Vesna je vrlo vešta domaćica. Ne mogu da pojedem sve đakonije koje ona spremi tokom praznika. Najgore što ona mene pita je l' mi se sviđa pre nego probam, pa moram paziti šta ću reći. Dok nisam upoznao Vesnu Radusinović, ja sam mislio da sam svetski kuvar, a onda me ona tako osramotila da, kad uđem u kuhinju i stanem pored šporeta, meni odmah klecaju kolena.

Kad vidim Katarinu u narodnoj nošnji, vidim kakva je ona zapravo, ona je čudna bila, sad sam shvatio da je najlepša Srpkinja. Bila je malo ufitiljila pred Novu godinu, ali sad je lepša. Lepota je prelazna, pa se svaki put posle emisije pogledam u ogledalo i vidim da nije, ja sam sve stariji i stariji - rekao nam je Marić. 

 

Kompletan razgovor sa Marićem pogledajte u videu na početku teksta! 

 

Svim čitaocima portala Republika.rs, pravoslavne veroispovesti Hristos se rodi, Srećan Božić! Ekipa rubrike Zabava! 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading