Nikolićev trijumf za decu obolelu od karcinoma

Autor:

Sport

25.09.2021

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca su naša budućnost, na mladima svet ostaje, a zdravlje dece je naš prioritet. Dugi niz godina najbolji bokser Srbije u poluteškoj kategoriji, 32 – godišnji Marko Nikolić pobornik je ove teze i bori se na svaki mogući način za učinak koji će značiti vid pomoći za decu obolelu od karcinoma u našoj zemlji.

Republika

Foto: BSS

Humanost Nikolića na delu

Najnoviji trijumf u magičnom četverouglu, 28 profesionalnu pobedu u karijeri Nikolić je zabeležio na humanitarnoj boks reviji koja je održana u Obrenovcu, a pobedu je posvetio upravo mališanima koji se bore sa najokorelijom bolešću kao i preminulom Bogdanu Gicoviću koji se tri godine hrabro borio sa tumorom.

Pripadnik vatrogasne jedinice Beograd, naš šampion Marko u 29 profesionalnom meču karijere odmerio je snage sa profesionalnim bokserom iz BiH Milošem Janjaninom kojeg je savladao na poene nakon šest rundi.

Foto: BSS

 

- Deca su izvor života. Ništa ne može zameniti čistu dušu dece, njihovo iskreno srce i blaženi osmeh. Svaki put kada odem i posetim male velike drugare u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije doživim neki vid prosvetljenja, opomenu od života, ali i bol u srcu, duboku bol videvši ih tako nemoćne, a tako velike borce, toliko male, a tako hrabre. Zaista takav vid hrabrosti, iskušenja i herojstva nema niko do ti mališani koji na svojim plećima nose veliku bol, veliku bitku i nikada ne posustaju. Oni ne znaju za teško mi, nisam raspoložen, smeta mi ovo ili ono, hvata me depresija, nisam kupio ovo ili ono, oni imaju zadatak, a to je borba za život i to je jedino prisutno u svakom njihovom trenutku. Njih raduju sitnice života koje zapravo život znaće, dok smo mi svi koji smo i zdravi i imamo otvoren put ispred nas skloni padanju u razmišljanja, ponašanja i izjave koje nemaju nikakovg smisla, koje nisu realnost života. Iskonski heroji su ta mala velika bića koja treba da nam svima uvek budu u mislima i da nas opominju kada odlutamo u nerealno - istakao je Nikolić nakon pobede u Obrenovcu.

Foto: BSS

 

Novac sakupljen od dobrovoljnih priloga tokom humanitarne profesionalne boks revije u sportsko-kulturnom centru Obrenovac koji je uživo prenošen na TV Arena Fight biće dat udruženju "Uvek sa decom" koje se bori protiv raka kod dece.

Pre Nikolića i Janjanina koji su bili glavna borba večeri boksovali su: Goran Babić savlado Fadila Pašalića, Stefan Mihailov protiv Miloša Pavićevića, Bogdan Drašković salvadao Milana Savića, Imrane Bentčakal pobedio Arona Karoljija, dok je u sudaru dve dame Tijana Drašković pobedila Marinu Damjanović.

Foto: BSS

 

Pehare je Nikoliću i Janjaninu uručio glavni organizator ove manifestacije Aleksandar Macakanja.

Foto: BSS

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading