Viza za SP kuje se u Šapcu

Autor:

Sport

23.09.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulaznicu za ring pod svetlima Arene i učešće na najvećoj smotri sveta u boksu za muškarce najbolji reprezentativci Srbije kuju ove nedelje u Šapcu. Pod svodovima dvorane Srednje ekonomske škole "Stana Milanović" održava se Prvenstvo Srbije za seniorke i seniore koje je ujedno i poslednje kontrolno i ujedno izborno takmičenje za naše najbolje boksere koji će našu zemlju, domaćina Svetskog prvenstva 2021. predstavljati u beogradskoj Areni od 24. oktobra do 6.novembra.

Republika

Foto: BSS

Sve je spremno za spektakl

Na državnom prvenstvu u srcu Mačve učestvuje 30 klubova iz cele Srbije, sa ukupno 73 takmičara (52 muškarca i 21 žena). Finale je zakazano za nedelju, 26. septembar sa početkom od 20 časova u direktnom TV prenosu na TV Arena. Organizator je Bokserski savez Srbije, pokrovitelj Grad Šabac, a tehnički organizator Bokserski klub „Mačva". Ulaz za sve mečeve je slobodan.

Takmičenje je od velikog značaja jer za pobednika znači plasman na Svetsko prvenstvo. Gradu i Bokserkom klubu "Mačva"doneće ponovo popularizaciju sporta, po kom je Šabac nekada bio nadaleko poznat.

Foto: BSS

 

Već od prvog dana takmičenja krenule su silovite borbe, koje su začinili i sjajni nokauti.  Mečeve je ispratio predsednik BSS Nenad Borovčanin sa nekoliko članova Upravnog odbora. Svaki meč je pod lupom selektora muške seniorske boks selekcije Srbije Milana Piperskog, trenera i stručnog štaba.

Foto: BSS

 

Ulog nikad veći kao i izazov za naše reprezentativce koji svi sanjaju isti san, a to je izaći sa srpskom trobojkom u srce beogradske Arene i braniti čast svoje zemlje na šampionatu sveta. 

- Heroji pišu istoriju, a put do naslova heroja je trnovit. Zato preko trnja do zvezda i nikako drugačije, a to naši momci znaju i za to već mesecima radimo i živimo - istakao je reprezentativac Srbije, Šapčanin Omer Ametović.

Foto: BSS

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading