Skandal u Amsterdamu: Basketaši Srbije zbog sudija ostali bez bronze!

Autor:

Sport

23.06.2019

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Basketaši Srbije nisu uspeli da osvoje bronzanu medalju na Svetskom kupu u Amsterdamu, pošto su poraženi u borbi za treće mesto od selekcije Poljske sa 18:15.

RepublikaFoto: youtube.com/FIBA 3X3
Naši momci nisu mogli do medalje ovog puta

Meč je rešen u poslednjim sekundama, kada su arbitri priznali kao "dvojku" šut naturalizovanog Poljaka, Amerikanca Majkla Hiksa, iako je nagazio liniju i pritom ga nagradili faulom i dodatnim slobodnim bacanjem.

Srbija je na 13 sekundi do kraja imala prednost, posle slobodnih bacanja Marka Savića, ali na kraju nije uspela da odbrani poslednji napad i osvoji treće mesto, koje bi uz medalju donosilo i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Ceo meč je protekao u veoma nervoznoj atmosferi, ekipe su startovale duel veoma stegnuto, a na startu je bilo dosuđeno nekoliko brzih faulova.

 

 

Duel je svakako obeležio Hiks, kako svojim poenima za pobedu, tako i nesportskim ponašanjem i konstantnim provociranjem protivnika, što arbitri nisu kažnjavali.

Naprotiv.

Bilo je evidentno i da je selekcija Srbije poremećena porazom u polufinalu od Letonije, pa su promašeni brojni ziceri, ali su u drugom delu meča srpski basketaši uspeli da dođu do svoje igre i anuliraju prednost protivnika.

Odlične kombinacije Majstorovića i Buluta, potom i pogodak Majstorovića za jedan poen, pošto je gazio liniju, te dva slobodna bacanja Savića - sve je palo u vodu zbog, malo je reći, čudnog sudijskog kriterijuma.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading