(FOTO) POTPUNO RAZOREN: Oglasio je posle VELIKOG NEUSPEHA na Olimpijskim igrama!

Autor: Republika

Sport

30.07.2021

16:45

Srbija je mnogo očekivala od džudiste Aleksandra Kukolja na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali on je doživeo neuspeh već u drugoj borbi, a sada je konačno rešio da se oglasi!

Starsport

Aleksandae Kukolj

 

- Nisam se oglašavao mnogo u poslednjih nekoliko dana, volim da se malo ućutim pre takmičenja. Pisalo mi je dosta ljudi pre Igara. Pišu ‘primaklo se’, meni je bilo primaknuto od momenta kad sam saznao da ću ići na igre. Svetsko prvenstvo je bilo pre mesec i po dana, ja nov u kategoriji, sa još dobrim deficitom u kilaži, a samo mi finale završava posao. Radio sam kako sam radio, vec znamo šta se desilo, da ne dužim o tome- počeo je Kukolj i dodao:

 

- Mislio sam da će nekom novom velikom medaljom moja sreća i rasterećenje biti neobjašnjivi. Umesto toga, tri dana posle finala na svetskom, već sam bio u znoju do grla, nervirao se ako trening ne prođe dobro i pitao se ‘prestane li ovo ikad?’. Morao sam dobro zagrebati po svom karakteru da vidim od čega sam satkan, da budem spreman i emotivno i fizički za ono sto sledi. I bio sam, ili sam se makar tako osećao.

 

 

Kukolj je eliminisan je u drugom kolu olimpijskog turnira u kategoriji do 100 kilograma. Na startu je posle samo 40 sekundi iponom savladao Tevita Takajava iz Fidžija i obezbedio mesto među 16 najboljih. Ipak, Guam Čo iz Južne Koreje bio je neprelazna prepreka.

- Posle prve pobede, izgubio sam od borca iz Koreje, odličnog i verovatno stilski i najnezgodnijeg za moj način borbe. Znao sam da ga je taktički teško pobediti, pa sam otvarao borbu sa ciljem da ga bacim, ali naravno, i uz rizik da budem bačen. Nije prošlo. Uvenuo sam zbog propuštene prilike.

Za kraj, Kukolj se zahvalio svima koji su bili uz njega.

- Kao i u Riju, i ovaj put sam bio zatečen veličinom podrške, brojem poruka i pozitivnih komentara. Iz sveg srca sam želeo da vas obradujem… Hvala svakom ko mi je samo dobar dan rekao na ovom mom putu, a kamoli ljudima koji su u njemu aktivno učestvovali. Najviše hvala mojoj porodici, prijateljima, stručnom timu, sponzorima. Hvala svima koji su verovali u mene. Hvala i onima koji nisu, svi ste vi deo moje priče. Sada odmor. Nadam se da ću umeti da uživam makar malo u rezultatu koji sam nedavno napravio, a uživanje odložio. Da oporavim ono što je od tela ostalo, provedem vremena sa najbližima, pa da odlučim da li ću i kojim putem dalje- zaključio je 29-godišnji Kukolj.

Komentari (0)

Loading