KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Dvostruki olimpijski šampion NEĆE U PARIZ! "Imam druge prioritete"!

Autor: M. M.

Sport

01.04.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantne vesti za navijače.

KAO GROM IZ VEDRA NEBA! Dvostruki olimpijski šampion NEĆE U PARIZ! "Imam druge prioritete"!

Foto: printscreen/youtube.com

Dvostruki olimpijski šampion u maratonu, Elijud Kipčoge, iznenadio je sportsku javnost objavom da neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu. Kenijac je istakao da je odluka doneta iz privatnih razloga, naglasivši da u ovom trenutku svog života ima druge prioritete.

Elijud Kipčoge je izgradio impresivnu sportsku karijeru, osvojivši dva zlata na Olimpijskim igrama u maratonu, ali i isto toliko na 5.000 metara. Njegovi uspesi obuhvataju i treće mesto na Igarama u Atini 2004. godine, kao i srebro četiri godine kasnije u Pekingu.

Kipčoge je istakao da je učešće na Olimpijskim igrama bilo san za njega, te da se radovao mogućnosti da se domogne treće titule. Međutim, posle dubokog razmišljanja, odlučio je da u ovom trenutku njegovog života postoje drugi prioriteti koji zahtevaju njegovu pažnju.

- Za mene je samo učešće na Olimpijskim igrama bilo san. Radovao sam se napadu na treću titulu, međutim posle dugo razmišljanja odlučio sam da u ovom trenutku mog života imam druge prioritete - izjavio je Kipčoge.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kipčoge


Odluka Elijuda Kipčogea izazvala je različite reakcije u sportskoj javnosti. Mnogi su izrazili razumevanje za njegovu odluku, ističući da je važno da sportista sledi svoje lične prioritete. Drugi su izrazili razočaranje, jer su se nadali da će videti Kipčogea u još jednom impresivnom nastupu na Olimpijskim igrama.

Iako se Kipčoge povlači sa Olimpijskih igara u Parizu, njegova sportska karijera nije gotova. On je najavio da nastavlja sa pripremama za nove maratone, što će svakako pratiti velika pažnja javnosti i ljubitelja atletike širom sveta. Očekuje se da će Kipčoge i u budućnosti ostvarivati izvanredne rezultate i ostaviti dubok trag u svetu maratona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading