VANJA GRBIĆ IZNEO ŠOKANTNE DETALJE O ZLATNOJ GENERACIJI ODBOJKAŠA: Nismo bili prijatelji! Imali smo ozbiljne razmirice!

Autor: M. M.

Sport

31.03.2024

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nije bilo složnosti".

VANJA GRBIĆ IZNEO ŠOKANTNE DETALJE O ZLATNOJ GENERACIJI ODBOJKAŠA: Nismo bili prijatelji! Imali smo ozbiljne razmirice!

Foto: Starsport

Vladimir Grbić

Vladimir Grbić, jedan od najvoljenijih srpskih odbojkaša u istoriji, u šokantnoj ispovesti otkriva da u nacionalnom timu svojevremeno nisu cvetale ruže. U "plavoj četi", naprotiv, iako je 2000. godine osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju, vladao je nesklad i ne baš preterana ljubav među saigračima. 

Uprkos tome, svi bili podređeni istom cilju.

- Nije bilo složnosti. Ne nesuglasica, nije bilo složnosti. Kad bih ti rekao... A kada pogledaš našu generaciju, pomisliš da je bilo sve savršeno. Tako i treba da izgleda, jer se nismo okupili da idemo u kafanu ili da pijemo kafu, već da svojoj zemlji i svom narodu donesemo zlatnu olimpijsku medalju. I radili smo svi za to, kidali, i ne mora uopšte da znači da mi svi to treba da vidimo na isti način. Ne. Ali naše delovanje treba da se sklopi u jedno, da bismo došli tamo gde bi trebalo da dođemo, to je suština - rekao je Grbić za N1.

Osim popularnog Vanje i njegovog brata Nikole Grbića, slavnu generaciju činili su asovi poput Kovača, Vujevića, Mešter, Gerić, Batez, a predvodio ih je Zoran Gajić. 

- Mi nismo popili jednu kafu zajedno. Nismo otišli u restoran da proslavimo trofej. Nikada! Nismo bili prijatelji, imali smo ozbiljne razmirice između sebe. Ali recimo, šta je poenta cele priče? Ti moraš da imaš lidera, koji će svojim primerom da povede krdo bizona. To posmatraj kao krdo bizona. Nikada se ne razilaze, nego uvek idu za prvim. I nije bio jedan na čelu, već ih je bilo više. A ti koji su billi lideri slagali su se bez da su progovorili jednu reč - otkrio je Grbić.

Skup takvih, vrhunskih zvezda u pojedinim slučajevima može biti kontraproduktivan.

- Sujeta? Mora da je bude, mora da bude veliki egoizam, morate da volite sebe do nivoa bolesnog, jer neće uspeti i imati dovoljno samopouzdanja da uspete. Problem je ako ne naučite da kontrolišete taj egoizam i to je razlika kada je presudna kada su u pitanju vrhunski igrači i sportisti i veliki šampioni. Veliki i vrhunski sportisti su vrhunski u svom sportu, ali uglavnom razmišljaju o svojoj performansi, a veliki šampioni su oni koji su i u privatnom životu vrhunski. A njih je jako malo - zaključio je Vladimir Grbić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading