GURMANSKI RUČAK GOTOV ZA POLA SATA: Pileće ćufte urolane u slaninu će vas raspametiti!

Autor: M.O.

Lifestyle

31.03.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme je da oduševite sve danas ovim ručkom.

GURMANSKI RUČAK GOTOV ZA POLA SATA: Pileće ćufte urolane u slaninu će vas raspametiti!

Foto: Youtube/printskrin/KAZAN

Domaćice koje tragaju za brzim i ukusnim receptima će biti oduševljene ovom idejom. Pileće ćufte urolane u slaninu su jelo koje se priprema za samo pola sata, uz korišćenje svega tri osnovna sastojka. Ovo jelo je ne samo jednostavno za pripremu, već je i pravo osveženje za standardne recepte sa piletinom.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea 
  • malo tvrdog sira 
  • slanina

Korak po korak do savršenstva

Republika

Foto: Youtube/printskrin/KAZAN

Recept za piletinu koji će vas oduševiti

Prvi korak u pripremi ovog jela je priprema mesa. Pileće belo meso se iseče i ubaci u blender, nakon čega se posoli, pobiberi i dobro izblenda. Zatim se oblikuju ćufte, tako što se uzme malo smese, stavi parče sira u sredinu, pa oblikuju ćufte. Svaka ćufta se urola u slaninu, a zatim poređa u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pečenje do savršenstva

Nakon što su pripremljene, ćufte se stavljaju u zagrejanu rernu i peku se na 190°C oko 20 minuta. Zatim se temperatura pojačava na 220°C i peku se još dodatnih 5-10 minuta, kako bi dobile savršenu zlatno smeđu boju.

Ovaj jednostavan recept je idealan za sve one koji žele da naprave brz i ukusan obrok, a posebno je pogodan za početnike u kuhinji. Pileće ćufte urolane u slaninu predstavljaju odličan način da se osveži standardna ishrana sa piletinom i da se uživa u nečem novom i jedinstvenom. Ono što je najbolje od svega, jeste da ako ste početnik sigurno će vam ovo uspeti!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading