DA LI SE U KUPUS SALATU PRVO STAVLJA ULJE ILI SIRĆE: Neša Travka rešava DILEMU i daje RECEPT za najbolju pripremu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redosled može mnogo toga da promeni.

DA LI SE U KUPUS SALATU PRVO STAVLJA ULJE ILI SIRĆE: Neša Travka rešava DILEMU i daje RECEPT za najbolju pripremu

Foto: Shutterstock

Kupus je jedna od omiljenih namirnica mnogih ljudi, a kada je sprema Neša Travka, obična jela pretvara u pravu magiju. On ističe da je redosled dodavanja sastojaka u kupus salatu veoma važan. Prema Nebojši Stamenoviću, poznatijem kao Neša Travka, prvo treba dodati ulje, a tek nakon toga sirće. Ovaj redosled je ključan kako bi se sačuvali vitamini iz zdravog kupusa.

Neobična metoda pripreme

Neša Travka otkriva da je za pripremu ove posebne salate potreban seckani kupus, žuti šećer, so, kurkuma, biber, senf, slačica, maslinovo ulje i sirće. On ističe da je važno dobro izgnječiti sve sastojke rukom kako bi se oslobodili sokovi, čime se postiže pun ukus ove salate.

Foto: shutterstock

Redosled sastojaka je važan za pripremu kupus salate


Zašto je redosled važan?

Iako se čini neobičnim da redosled dodavanja ulja i sirćeta može imati toliki uticaj na ukus salate, Neša Travka tvrdi da je ova metoda ključna za zadržavanje vitamina u kupusu. Ulje ima ulogu da "zatvori" seckane delove kupusa kako bi se sačuvali vitamini, dok bi dodavanje sirćeta pre ulja moglo da dovede do gubitka ovih hranljivih sastojaka.

Neša Travka je poznat po svojoj sposobnosti da obična jela pretvori u nešto posebno, a ova salata nije izuzetak. Njegova posebna kombinacija začina i pažljivo osmišljen redosled dodavanja sastojaka čine ovu salatu pravim gastronomskim užitkom, prenosi "Krstarica". Sačuvani vitamini i hranljivi sastojci u ovoj salati osiguravaju da svaki zalogaj bude ne samo ukusan, već i koristan za organizam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading