OČAJNA ZVEZDA DEKLASIRANA U MILANU: Olimpija ubedljivo savladala crveno-bele!

Autor:

Sport

28.10.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde po prvi put u istoriji izgubili su od Olimpije u Milanu.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Zvezda je odigrala još jedan veoma slab meč, pa je Armani slavio sa 79:62 u okviru 7. kola Evrolige.

Crveno-beli sada imaju skor od dve pobede i pet poraza, dok Olimpija ima šest trijumfa i svega jedan neuspeh.

Zvezda je katastrofalno započela utakmicu u prestonici mode, pa je domaćin poveo sa 13:0 i do kraja nije ispuštao stečenu prednost.

Crveno-beli su nastavili sa lošom igrom, pa su prvu četvrtinu izgubili sa neverovatnih 24:6, a prvi koš dali su tek posle šest minuta.

Radonjićevi momci su nešto bolji bili u drugom periodu, koji su dobili sa 21:19, ali to nije mnogo značilo pošto je Armani posle 20 minuta vodio sa 16 poena razlike.

Zvezda je najbolji period imala na startu treće deonice, ali je sve stalo posle nesportske lične greške Nejta Voltersa, te se Olimpija ponovo odlepila.

Na kraju treće deonice bilo je +12 za domaćina, pošto je Lazarević u poslednjoj sekundi pogodio trojku.

Rodriges sa dva dobra pasa u kontri i trojkom odvodi Olimpiju na +19 na sedam minuta do kraja i tada je bilo jasno da povratka za Zvezdu na ovoj utakmici više nema.

Sve su šanse propuštene u drugom delu treće četvrtine, pa je do kraja domaćin održavao veliku prednost i lako zabeležio šestu pobedu u Evroligi.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Mitrović sa 17 poena, dok je Dobrić dodao 13. U redovima Armanija istakao se Šilds sa 18, a Denijels je ubacio 12 poena.

Tok meča Olimpija Crvena zvezda mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

OLIMPIJA MILANO - CRVENA ZVEZDA 79:62

IV ČETVRTINA

10. minut - Odbranila se Zvezda. Lazić nije pogodio za tri, ali novi napad za srpskog predstavnika. Ništa od poena. Denijes nije precizan sa osam metara, sve je promašio Amerikanac iz redova Olimpije. Lazić ne uspeva da pogodi uz zvuk sirene. Olimpija je na kraju pobedila sa 79:62.

9. minut - Greši Kalinić. Meli iz drugog pokušaja ubacuje loptu u koš. Kalinić još jednom neprecizan za tri poena. 79:62.

8. minut - Odlično Mitrović upošljava Uskokovića, a ovaj polaže loptu u koš. Datome nije uspeo da pogodi za tri poena. 77:62.

7. minut - Isteklo je vreme za napad Crvene zvezde. Nema trojke, faul potom pravi Datome, biće slobodnih bacanja za Dobrića. Pogodio je oba reprezentativac Srbije. Hol postiže tešku trojku pri isteku napada. 77:60.

6. minut - Novi faul u napadu, sad ga je napravio Nikolo Meli i to nad Nikolom Kalinićem. Uskoković neometan promašuje trojku, ali Kalinić hvata promašaj i dobija dva penala. Pogodio je samo jedan. Šids poentira iz prodora. 74:58.

5. minut - Nova greška Armanija, laki poeni Kalinića. Etore Mesija mora da reaguje tajm-autom. Faul u napadu Šildsa, prilika da se Radonjićevi momci dodatno približe domaćinu. Izlazi lopta iz koša posle Dobrićevog pokušaja za tri poena. 72:57.

4. minut - Faul u napadu Tarčevskog. Još jedan izuzetno loš napad srpskog velikana. Mitrović blokira Šildsa, a potom poentira i u kontri. 72:55.

3. minut - Fauč u napadu pravi Kuzmić. Trojka Ćaća Rodrigeza. Očajan napad i koraci Dobrića. 72:53.

2. minut - Kalinić prekida seriju domaćina i pogađa za tri. Riči neprecizan za tri poena iz dobre pozicije. Dobrić promašuje, a potom i greši Volters. Na drugoj strani nezaustavljivi Šilds pogađa uz prekršaj, a potom ne greši ni sa penala. 69:53.

1. minut - Maestralni alej-up i kucanje Tarčevskog. Gubi loptu Uskoković, u kontri pogađa Šilds. Tajm-aut Dejan RAdonjić. 66:50.

III ČETVRTINA

10. minut - Holins po ko zna koji put neprecizan za tri poena. Tarčevski poentira preko Mitrovića. Trojka Lazarevića, Olimpija posle treće četvrtine vodi sa 62:50.

9. minut - Uspeo je da iznudi dva slobodna bacanja Aleksa Uskoković, pogodio je oba. Lepa akcija Olimpije i novi penali za Tarčevskog, koji ovog puta pogađa jedan penal. Mitrović je udvojen, pa gubi loptu, a potom Riči pogađa trojku. Tajm-aut Radonjić. 60:47.

8. minut - Poeni Alekse Uskokovića. Hol precizan oba puta sa linije penala. Kuzmić dobija rampu, a potom Holins ne pogađa za tri. Denijels fauliran. Mesina je tražio čelendž, nije bio uspešan, pa je Kalinić dobio i pogodio bacanje. Denijels na drugoj strani polovičan sa penala. 56:45.

7. minut - Tarčevski polovičan sa linije penala, prekida seriju Zvezde od 9:0. Kuzmić fauliran, Holins je pre toga promašio trojku. Zvezdin centar 1/2 sa linije penala. Tarčevski će ponovo šutirati slobodna bacanja, ovog puta je uspeo da pogodi oba penala. 53:42.

6. minut - Tajm-aut Etore Mesina. Denijels nije pogodio za dva, Uskoković dobar na skoku. Još jedan promašaj Holinsa, ali Zvezdi ostaje posed. Konačno trojka Holinsa. 50:41.

5. minut - Bacio je Volters loptu u aut, još jedan katastrofalan napad srpskog i regionalnog šampiona. Ostao je sam i promašio Kajl Hajns sa poludistance. Nesportski je fauliran Holins pri šutu za tri poena, Amerikanac 3/3 sa linije za slobodna bacanja. Prvi njegovi poeni na meču. Poen uz faul Mitrovića, Zvezda može do šest poena u jednom napadu. Kratak krilni centar crveno-belih. 50:38.

4. minut - Poentira Hajns. Mitrović još jednom stiže do poena. Treća trojka Denijelsa. 50:33.

3. minut - Nesportski faul Mitrovića, Šilds pogađa oba penala bez problema. Težak promašaj Melija. Nov loš napad crveno-belih. 45:31.

2. minut - Sjajna odbrana, pa alej-up za Dobrića. Odbranila se opet Zvezda, ali ponovo propušta priliku da dodatno smanji prednost rivala. 43:31.

 

 

1. minut - Dobra odbrana Olimpije. Odlična akcija, ali Datome ne pogađa za tri poena. Lepo se snašao Kuzmić pod košem i upisao prve poene u drugom poluvremenu. 43:29.

II ČETVRTINA

10. minut - Odlični potezi Mitrovića,. Šilds ponovo za tri. Volters nije pogodio iz prodora. Rodrigez nije pogodio uz zvuk sirene, Olimpija vodi sa 43:27 na poluvremenu.

9. minut - Nije uspela da se odbani Zvezda iz nekoliko pokušaja, Mitoglu je na kraju ubacio loptu u koš. Dobrić ne pogađa trojku. Lepa kombinacija i poeni Hajnsa. 40:25.

8. minut - Dva promašaja Armanija. Ipak, ne uspeva Zvezda da dodatno smanji razliku. Meli polovičan sa penala. Mitrović oba puta pogađa. 36:25.

7. minut - Mitrović upisuje nove poene. Dobra odbrana Zvezde. Poentira sad i Volters, tajm-aut Mesina. 35:23.

6. minut - Uz malo sreće poentira Mitrović. Meli nije pogodio otvorenu trojku. Fauliran je Mitrović, ali Armani i dalje nije izašao iz bonusa. 35:19.

5. minut - Još jedan napad Zvezde otišao je u nepovrat. Fantastičan napad Milana, i trojka Điđija Datomea. 35:17.

4. minut - Nova greška Radonjićevog tima. Lepa akcija i novi poeni Mitoglua. Prvi poeni Kalinića, Mesina besan. Kuzmić dobro čuva Hajnsa. 32:17.

3. minut - Greši Kalinić, Denijels poentira u kontri. Razigrao se Dobrić. Hol nije pogodio, ali Mitoglu prikucava loptu. 30:15.

2. minut - Tarčevski se sjajno snalazi pod košem i pogađa uz faul, ali nije pogodio i dodatno bacanje. Konačno prva trojka Zvezde, pogodio ju je Dobrić. Greši Olimpija. Nesportski faul nad Dobrićem. Pogodio je oba. 26:13.

1. minut - Ovog puta Lazarević nije uspeo da pogodi, dobra odbrana domaćina. Prekombinovali su se igrači Armanija, a potom poeni Lazarevića u kontri. 24:8.

I ČETVRTINA

10. minut - Dobrić ne pogađa, a na drugoj strani Denijels ubacuje novu trojku. Konačno poeni Dobrića, Olimpija posle prvih 10 minuta vodi 24:6.

9. minut - Lepi poeni Lazareviće pre isteka napada. Rodrigez stiže do poena na drugoj strani. 21:4.

8. minut - Nekoliko loših napada na obe strane. Nova greška Dobrića, koji je loše ušao u meč. Sad i Denijels pogađa za tri.19:2.

7. minut - Posle šest minuta Mitrović ubacuje prve poene za Zvezdu. Odlična odbrana Zvezde, ali Volters ne kruniše to trojkom. Mitoglu pogađa uz faul, a zatim i dodatni penal. 16:2.

6. minut - Nije pogodio ni Dobrić. Uspela je da se odbrani Zvezda posle dugo vremena. 13:0.

5. minut - Hol postiže trojku. Holins ceo koš promašuje pri šutu za tri poena, i odmah napušta igru. Još jedna trojka Šildsa. 13:0.

4. minut - Dobra odbrana Zvezde, ali Šilds postiže dugu trojku. Greši Volters, Meli poentira u kontri, tajm-aut Radonjić. Kuzmić ne pogađa ovog puta. 7:0.

3. minut - Zvezda i dalje bez poena. Nije uspeo Armani da se odlepi. Kalinić pravi faul u napadu. 2:0.

2. minut - Datome prekida seriju loših napada na obe strane prvim poenima na utakmici. 2:0.

1. minut - Krenula utakmica u Milanu. Bez poena u prvom minutu, loši napadi na obe strane.

UVOD

20:00 - Ovo je izjavio Dejan Radonjić pred duel u Milanu.

- Sledi meč sa Armanijem koji je već pokazao da će biti važan faktor i ove sezone u Evroligi. Imaju razloga da se nadaju i očekuju i bolji rezultat nego prošle sezone. Nakon pet startnih pobeda, doživeli su prvi poraz u utorak u veče u Minhenu, i zbog toga očekujem težak meč. Mi smo i pred ovu seriju utakmica koja se završava u Milanu imali manjak igrača, nemamo i dalje Ivanovića i Vajta. Dan između dva meča iskoristićemo da se regenerišomo koliko je to moguće nakon svih ovih napora i pripremimo za duel u kome ćemo odigrati što je bolje moguće svesni da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi. Jasno je da moramo da budemo dovoljno dobri u odbrani, a nadam se da ćemo biti konkretniji i precizniji u napadu.

19:34 - 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading