Mladi fudbaler Italije priželjkuje duele protiv Zvezde: SVI KAŽU DA JE U BEOGRADU SPEKTAKL!

Autor:

Sport

14.02.2018

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od derbi mečeva 1/16-finala Lige Evrope odigraće Borusija iz Dortmunda i Atalanta. Mladi fudbaler kluba iz Bergama Brajan Kristante se nada da će njegov tim izbaciti "Milionere" i u narednoj rundi ukrstiti koplja sa Crvenom zvezdom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristante (desno) se nada duelima sa Zvezdom

Atalanta je u grupi zauzela prvo mesto u vrlo jakoj konkurenciji sa Lionom, Evertonom i Apolonom. Kristante iz tih dobrih partija crpi optimizam pred duele sa nemačkom Borusijom Dortmund i veruje da njegov tim ima snage i znanja da izbaci favorizovanu ekipu sa "Signal Iduna" stadiona.

- Srušićemo Žuti zid! Nikada nisam video uživo taj ambijent u Dortmundu i jedva čekam da ga osetim. Sećam se nekih njihovih koreografija i slika koje su kružile po društvenim mrežama. Pogotovo sam zapamtio onu sa dvogledom. Baš je bila luda... Ne osećam nikakav strah pred duel sa Borusijom jer ako možemo da se nosimo sa najvećima u Italiji, možemo i sa njima - kaže Kristante.

Mladi italijanski fudbaler ima već nekoliko želja protiv koga bi voleo da igra u narednoj fazi Lige Evrope.

- Sviđa mi se Seltikov stadion. Navijači pevaju tokom cele utakmice, osećate se kao na koncertu od 90 minuta. Takođe, i Beograd. Svi su mi rekli da je spektakl igrati protiv Crvene zvezde. Da ne zaboravim i Madrid. Igrao sam protiv Atletika na Visente Kalderonu, ali nisam na ovom novom stadionu - otkrio je Kristante.

Kristante je ponikao u omladinskoj školi Milana, a postao je i najmlađi debitant u Ligi šampiona, kada je sa 16 godina nastupio protiv češke Viktorije iz Plzenja.

- Bio mi je to najteži meč u životu. Imao sam strah da progovorim pred svim tim šampionima koji su tada bili u svlačionici Milana. Kada sam ušao sa klupe, rešio sam da dam sve od sebe pa ćemo videti na kraju šta će od toga biti. Nije ispalo baš najbolje...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading