PRESEDAN! Podrhtavaju Moskva i Beograd: Zvezda i Partizan u RUSKOJ LIGI ŠAMPIONA?

Autor:

Sport

06.05.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali detalji, Rusi žele Večite!

PRESEDAN! Podrhtavaju Moskva i Beograd: Zvezda i Partizan u RUSKOJ LIGI ŠAMPIONA?

Foto: Starsport

Duel Dragovića i Rikarda na Večitom derbiju

Rusija planira da pokrene sopstvenu Ligu šampiona, pandam Uefinoj, a u njoj bi učešće mogli da uzmu i Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan.

Ova inicijativa je pokrenuta kao odgovor na sankcije Evropske kuće fudbala, koja je diskvalifikovala ruske klubove iz Evrope, dok Zbornaja komanda nije dobila priliku da se kroz baraž plasira na Mundijal.

Rusko elitno takmičenje imalo bi oblik turnira, uz organizaciju tokom leta sa bogatim nagradnim fondom.

Pre mesec dana sam čuo da to planiraju i da žele da pozovu srpske klubove poput Partizana i Crvene zvezde - naveo je Andrej Sozin, funkcioner Fudbalskog saveza Rusije, a potom je dodao:

Mislim da ima smisla da se ovaj turnir održi na leto, mislim da neće biti bez nagradnog fonda. Ne vidim zašto bi bio problem da učestvuju ekipe iz Beograda? Šta bismo mi greše?Ako hoće da igraju imaju direktan let.kineski klub ili kazahstanski Kairat?Ideja je dobra,povećao bi se broj utakmica.Čini mi se da se sada bira format koji će se igrati - dodao je Sozin.

Podsetimo da su se Rusi našli na udaru Zapada zbog invazije na Ukrajinu, koja je počela 24. februara, a videćemo kakav će biti odgovor beogradskih crveno i crno-belih na poziv sa Istoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading