SRBINA KAZAHSTANCI UPOREĐUJU SA BUFONOM, JER JE NEVEROVATAN: Marko Milošević dokazano najbolji golman Premijer lige, a brani za jedan od najlošijih timova!

Autor:

Sport

23.08.2020

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji čuvar mreže na kazahstanskim terenima gde golove gađaju svetska imena kao što su Vagner Lav, Musa Kone, Sotirou, Rotariju, Badibanga, Žoao Paulo...

RepublikaFoto: FC Caspiy/Akylbek Ussenov
Marko Milošević

Srpski golman Marko Milošević brani u životnoj formi u dresu kazahstanskog Kaspija, trenutno je najbolji golman tamošnje Premijer lige prema statističkim parametrima iako je član Kaspija, jedne od najlošijih ekipa.

Njegov tim je u zoni ispadanja sa pet poraza iz isto toliko utakmica u ovoj sezoni, jedina svetla tačka je Milošević koji bi uskoro mogao da napusti klub iz Aktaua koji bi tada bio u još većem problemu.

Nekadašnji kapiten Zemuna predvodi listu golmana kazahstanske lige i ubedljivo je najbolji među čuvarima mreža u dva statistička parametra, odbrane i tačna dodavanja. U pet utakmica je čak 69 puta šutirano ka Miloševiću, lopta je 35 puta išla u okvir gola a srpski golman je odbranio čak 24 puta.

Srbin je od 161 dodavanja u ovoj sezoni uspešno obavio 132 i ima ih najviše među golmanima u Premijer ligi.

RepublikaFoto: FC Caspiy/Akylbek Ussenov

Ono što je sigurno, jeste da će Kaspiju biti gotovo nemoguće da izbori opstanak bez Miloševića, ali će izvesno u takvoj situaciji i biti pošto su velike prilike da će već ovog transfer roka Srbin promenitit sredinu.

Svesni učinka Srbina u kazahstanskom fudbalu su i ljudi u tamošnjem sportu, Aleksandr Strelnikov, urednik čuvenog portala Sports.kz je izjavio:

- Milošević je izvanredan golman, konstantno spašava svoj tim. Igra za tim koji je ovog transfer roka postao još slabiji, smatram da on zaslužuje nešto mnogo bolje u karijeri. Nikada se ne zna šta će se dogoditi u našem šampionatu sutra... Trenutno je najbolji golman u ligi, ali to ne može da spasi Kaspi jer kada vam po dvadeset puta šutiraju na gol, i Bufon bi propustio neku loptu, poručio je Strelnikov.

Foto: InStat

Milošević je dete Zemuna čiji je bio i kapiten dugo godina, a branio je još i za Grafičar, Smederevo, Sinđelić, Voždovac i Napredak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading