"Mozzart" uručio novu sportsku opremu FK Umka

Autor:

Sport

13.05.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon paketa mera u iznosu od 400.000 evra za borbu protiv bolesti COVID-19, regionalni lider industrije igara na sreću nastavlja da pomaže zajednicu.

RepublikaFoto: "Kompanija Mozzart"
Donacija Mozzarta FK Umka

Stavljajući društvenu odgovornost i brigu za zajednicu na vrh lestvice prioriteta u normalnim, kao i u vanrednim okolnostima, kompanija "Mozzart" nastavila je regionalnu akciju za podršku sportu „Novi dresovi za nove šampione“, u okviru koje je sportsku opremu donirala stotinama malih i neprofitnih kolektiva.

Dve garniture dresova "Mozzart" je ovoga puta uručio FK Umka, takmičaru Međuopštinske lige Beograda. Nastao u istoimenom beogradskom naselju davne 1924. godine, ovaj klub sa velikom tradicijom danas okuplja tridesetak mladih fudbalera koje spaja ljubav prema ovom sportu, zajedništvo, te borbeni duh.

- Klub smo sa velikom tradicijom i prošli smo različite faze uspeha, ali i gašenje koje se dogodilo 2002. godine. Na naše ogromno zadovoljstvo, pre tri godine ponovo smo aktivirali klub, okupili momke koji su uglavnom sa Umke i trenutno su u igračkom zenitu. Naše zalaganje zdušno su prihvatili igrači, ali i čitavo naselje koje nas podržava jer promovišemo bavljenje fudbalom, ali i širu sporstku priču koja je zdrava i korisna za sve. Imali smo sreće da uspostavimo saradnju sa jednom od najuspešnijih kompanija na našim prostorima i veoma smo zahvalni "Mozzartu" na novoj opremi - rekao je generalni sekretar FK Umka Vojkan Bacić.

RepublikaFoto: "Kompanija Mozzart"

Prema rečima Bacića, ovaj gest kompanije "Mozzart" biće im motivacija i poslužiće kao dodatna afirmacija kada budu izašli na teren.

Ovo je samo nastavak "Mozzartovog" opredeljenja, a to je dugoročno kontinuirano ulaganje u dobrobit čitave zajednice u kojoj posluje, što je ovaj privredni gigant i dokazao nedavno, zauzevši proakativan i odgovoran pristup odmah po izbijanju pandamije bolesti COVID-19. Iako je pretrpela značajne finansijske gubitke i pad prometa od 90 odsto, ovo nije sprečilo jednu od najuspešnijih srpskih firmi da nastavi svoju humanitarnu misiju.

Naime, u okviru paketa pomoći od 400.000 evra koje je kompanija "Mozzart" izdvojila za pomoć državi, zdravstvenom sistemu i najugroženijim delovima stanovništva, nabavljeno je deset najsavremenijih respiratora, značajna novčana sredstva donirana su zdravstvenim ustanovama, pripremljeno je i podeljeno gotovo 10.000 paketa za najstarije i socijalno ugrožene sugrađane.

- Prvi dan po ukidanju vanrednog stanja u Umci smo nastavili akciju „Novi dresovi za nove šampione“ i pokazali da za nas nema predaha. Za gotovo dve decenije koliko "Mozzart" postoji, dobili smo epitet najvećeg donatora sportskih kolektiva u regionu, ali smo i proširili spisak oblasti u koje ulažemo. Iza nas su brojne aktivnosti na koje smo ponosi proteklih nedelja, budući da nije bilo dana tokom vanrednog stanja da "Mozzartovi" volonteri nisu pružili pomoć onima koji su je najviše trebali, a među njima su pacijenti, zdravstveni radnici, stariji i socijalno ugroženi stanovnici - istakao je direktor sektora korporativnih komunikacija u kompaniji "Mozzart" Borjan Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading