Serija A se deli na dve lige?!

Autor:

Sport

15.04.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne bude fudbala tokom leta, videćemo zaista nesvakidašnju situaciju, tokom jeseni, a onda i u 2021. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Juventus - Lacio

Ništa još nije poznato kada je Serija A u pitanju. Neke stvari ostaju van moći čoveka, sigurno je da se neće igrati do juna, a klubovi poput Juventusa i Intera i dalje stoje na stanovištu da se prvenstvo poništi.

Lacio preti sudom, ako se liga ne nastavi tokom leta, a moguće je da utakmice budu igrane praktično tek jesenas, odnosno da se šampionat završi tek kad prođe leto.

Do tada bismo mogli i da dobijemo vakcinu, ali i smirivanje situacije.

U tom slučaju bi prvenstvo bilo završeno u novembru, igralo bi se pred navijačima, ali ne u gradovima koji su žarišta, Milano, Bergamo, Breša, Verona. Tačnije, mečevi ne bi bili igrani na severu Italije.

Šampionat bi bio završen do novembra, podsetimo potrebno je 13 termina, a novi bi počeo u januaru.

Serija A bi tada bila podeljena u dve grupe, severnu i južnu, a o prvaku bi se odlučivalo u plej ofu, ispadanje u plej autu.

O ovome je govorio predsednik lige Gravina kao poslednjem rešenju, ali ne i nerealno, u slučaju da klubovi odbiju da igraju tokom leta dok igrači ne budu potpuno sigurni.

Ovo je i krajnje rešenje, ali je i ta opcija na stolu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading