Bivši kapiten Zvezde u šestoj ligi Francuske!

Autor:

Sport

25.02.2020

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije Pavle Ninkov novi je igrač francuskog šestoligaša Sent Orana, iz predgrađa Tuluza. Ninkov je trenutno u Srbiji, a novom timu će se priključiti u ponedeljak. Sa novim saigračima je trenirao još početkom februara, a čekalo se samo da stignu papiri iz Fudbalskog saveza Srbije, pišu francuski mediji.

RepublikaFoto: Starsport
Duško Tošić, Pavle Ninkov, Darko Lazović i Srđan Mijailović

Predsednik kluba Žan Gi Boaro otkrio je da se igrač sam ponudio, posle čega je usledio dogovor dve strane. U Sent Oranu veruju da će im Ninkov pomoći da opstanu šestom rangu takmičenja.

- Upravo je igrač bio taj koji nas je kontaktirao. Tražio je dobar klub u kojem može da nastavi da igra fudbal - poručio je Boaro.

Ninkov je na startu karijeru na početku gradio u beogradskim klubovima Železničaru i Radničkom, potom je kratko igrao za Rad, a pažnju na sebe skrenuo je u tokom dve sezone (2006. do 2008) u Čukaričkom, odakle je u januaru 2008. godine prešao u Crvenu zvezdu.

Tokom tri i po sezone u crveno-belom dresu stekao je status reprezentativca, a potom je prešao u Tuluz za obeštećenje od 1.740.000 evra. 

U Francuskom klubu je bio punih šest godina i ostvario 120 nastupa, a nakon kratke pauze zaigrao je kratko za Zemun, za koji je na proleće 2018. godine odigrao svega osam utakmica.

Od juna 2018. godine bio je slobodan igrač, delovalo je da je i definitivno završio karijeru, ali je ipak odlučio da igra još malo.

Foto: Starsport
Pavle Ninkov u dresu Zemuna

Videćemo od kolike će pomoći biti Sent Oranu, ali je jasno da je i te kako zvučno pojačanje za tamošnjeg šestoligaša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading