DETE KOJE MAJKA ŠAMARA U LAJVU NA TIKTOKU BIĆE VRAĆENO PORODICI?! Stručnjak otkrio: Postoje DVA SCENARIJA!

Autor:

Hronika

26.04.2024

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video se brzinom svetlosti proširio društvenim mrežama.

DETE KOJE MAJKA ŠAMARA U LAJVU NA TIKTOKU BIĆE VRAĆENO PORODICI?! Stručnjak otkrio: Postoje DVA SCENARIJA!

Foto: Društvene mreže

Video snimak mlade majke iz Kaluđerice koji je postao viralan prikazuje scenu u kojoj majka najpre igra, a potom uzima svoju vidno uznemirenu bebu. Beba deluje kao da povraća i intenzivno plače, što je jasno vidljivo na snimku. Nakon što je prikazala bebu kameri, majka je udara i šamara po licu. Ova scena izazvala je zabrinutost i osudu javnosti.

- Vidi sad ovo, gledaj. Gledaj sad ovo, gledaj kako je udaram - čuje se majka na snimku.

Foto: Društvene mreže

Majka šamarala bebu u lajvu na društvenim mrežama

Policija je brzo reagovala u Kaluđerici nakon što je snimak postao viralan. Tokom intervencije, pronađena je majka i dete. Iako dete nema vidljive povrede, oni su odvedeni u lokalnu zdravstvenu ustanovu radi pregleda. Nakon toga, Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o detetu, a ono je prevezeno u Tiršovu bolnicu radi daljeg pregleda.

Bivši savetnik u Ministarstvu za rad, Dragan Vulević istakao je danas da postoje dve mogućnosti u slučaju majke iz Kaluđerice, koja je tukla dete u lajvu - da se dete vrati u porodicu, ukoliko postoji rehabilitacioni potencijal roditelja ili da se roditeljima oduzme starateljstvo nad detetom.

- Najvažnije je da je organ starateljstva Centra za socijalni rad adekvatno reagovao i postupao u skladu sa svojim propisima i zakonom. Obezbedili su bezbednost deteta, obezbedili su brigu o zdravlju, egzistencijalno zadovoljavanje - kaže Vulević za "jutro na Blicu" na toj televiziji i dodaje:

Nakon toga su obavezni da izvrše relevantne procene koje moraju da ukažu da li će se kod roditelja pronaći rehabilitacioni potencijal za odgovorno roditeljstvo, i nakon završetka rehabilitacionog procesa dete vratiti u porodicu. Ili će se pokrenuti postupak građansko-pravne odgovornosti roditelja za neadekvatno vršenje roditeljskog prava, tj. za zanemarivanje maloletnog deteta, a tu odluku o lišenju roditeljskog prava doneće sud - kaže Vulević.

Vulević ističe da je neprikosnoveno pravo deteta da brinu o njemu roditelji. Zbog toga će se sprovesti procena rehabilitacionog potencijala roditelja i razmotriti mogućnost da se dete, nakon određenog perioda rehabilitacije roditelja, vrati u porodicu.

- Ukoliko postoje rehabilitacioni potencijali koji se mogu realizovati u razumnom roku, jer vremena nema puno, mora se doneti ta odluka i ukoliko je rehabilitacija moguća, mora se izvršiti u određenom roku, koji je za mene između devet i šest meseci. Ukoliko pokaže taj rezultat, dete će se vratiti porodici, ukoliko ne, ići će se na lišavanje roditeljskog prava - kaže Vulević.

Krivična prijava za majku 

Majka je prevezena u zdravstvenu ustanovu, gde će, u konsultaciji sa tužiocem Drugog osnovnog javnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava za nasilje u porodici.

Inače, na profilu majke često su objavljivane fotografije i snimci njenog deteta, a poslednja objava bila je fotografija na kojoj majka drži dete uz pesmu "Živim da te volim".Video je izazvao žestoke reakcije korisnika društvenih mreža, koji su zahtevali hitne mere protiv porodičnog nasilja.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lala

26.04.2024 15:53

Sta ima da procenjuju posle ovog snimka , spasite dete !!!!!