LEKCIJA SA MARAKANE JE NAUČENA: Trijumf nakon punih mesec dana - Vrščani šokirali kandidata za visok plasman!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2024

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da su ovako igrali u prethodnih pet mečeva, sada bi bili članovi plej-of faze takmičenja.

LEKCIJA SA MARAKANE JE NAUČENA: Trijumf nakon punih mesec dana - Vrščani šokirali kandidata za visok plasman!

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka smatraju se najprijatnijim iznenađenjem drugog stepena srpskog klupskog fudbala, a do pre samo petnaestak dana figurirali su kao najozbiljniji kandidati uz OFK Beograd, za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Međutim, plavo-beli iz Odžaka su nakon remija u Smederevu (0:0) i iznenađujućeg poraza kod kuće od novosadske Mladosti GAT (1:2), došli u situaciju da u duel protiv OFK Vršca ulaze sa imperativom pobede ukoliko žele da ostanu u borbi za jedno od prva četiri mesta. 

Vršački fudbaleri su nakon poraza u četvrtfinalu Kupa Srbije od ekipe Crvene zvezde na beogradskoj Marakani (0:3) dočekali rivala iz Odžaka i zabeležili su trijumf koji će im mnogo značiti za mirniji pohod kroz plej-aut.

Domaćin je do prednsoti stigao u 30. minutu kada je Miloš Milivojević iskoristio dubinski pas, ušao je u šesnaesterac gostiju i iskosa sa desne strane matirao golmana Bojana Braća.

Deset minuta kasnije prednost crveno-belih je duplirana. Preslikana akcija kao kod prvog gola, s tim što je umesto šuta, lopta upućena u sredinu, gde Ognjenu Todoroviću nije bilo teško da zatrese mrežu.

I pored činjnice da su gosti tokom drugog poluvremena pokušavali da stignu do vršačke mreže, rezultat se nije menjao sve do nadoknade vremena kada je Miloš Zličić iskoristio gužvu u petercu Vrščana i matirao Filipa Novića.

Foto: OFK Vršac

Tri boda koja omogućavaju mirniji hod kroz plej-aut

 

- Prva liga Srbije, 30. kolo:

OFK Vršac (Vršac) - Tekstilac (Odžaci) 2;1 (2:0)

Strelci: M. Milivojević u 30. i O. Todorović u 40. minutu za OFK Vršac; M. Zličić 90+5. minutu za Tekstilac

Stadion: Gradski stadion u Vršcu

Gledalaca: 150

Sudija: Danilo Jerinić

OFK Vršac (Vršac): Nović, Vujić, Milivojević (Kumi), Todorović (Perović), Lainović, Lazevski (Blagojević), Siuza Silva (Kilibarda), Stojković, Čejić (Ivić), Žunić, Terzić.

Tekstilac (Odžaci): Brać, Luković, Marjnović, Stanković, D. Stojanović (Dimković), Ukačukvu (Avram), Đurić, Sredojević, Davidović (Zekić), Marković (Zličić), Kodžić (S. Stojanović).

Fudbaleri OFK Vršca su ligaški deo takmičeanja okončali na desetoj poziciji sa ukupno 39 osvojenih bodova i predstoji im borba kroz plej-aut.

Sa druge strane, Tekstilac ima osvojenih 48 bodova i nalazi se na poziciji koja po okončanju plej-of takmičenja vodi u baraž za popunu superligaškog karavana.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading