U ČETVRTOJ BRZINI KROZ RAVNICU: "Ere" u Čelarevu stigle do bodova vrednih opstanka - snovi mogu postati java! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.04.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da su u najvažnijem delu sezone pronašli željenu formu...

U ČETVRTOJ BRZINI KROZ RAVNICU: "Ere" u Čelarevu stigle do bodova vrednih opstanka - snovi mogu postati java! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Fudbaleri RFK Novog Sada 1921 u okviru 29. kola Prve lige Srbije na stadionu u Čelarevu, dočekali su užičku GFK Slobodu u meču koji je obema ekipama donosio potencijalno spasonosne bodove.

 

Oko 200 ljubitelja fudbala nadalo se da "kanarinci" mogu ponovo da se vrate na pobednički stazu, s obzirom da su pre poraza na gostovanju u šapcu (1:2), vezali dva trijumfa u mečevima protiv novosadske Mladosti GAT (1:0) i OFK Vršca (3:2), što je i probudilo nadu da klub sa Detelinare ipak može i naredne sezone da bude deo drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

Međutim, furiozni sastav užičke GFK Slobode do prednosti je stigao već u devetom minutu. Golman Luka Savić je deganžirao loptu do koj su stigli gostujući fudbaleri, usledio je pravovremeni pas Šedraka Čarlsa ka Todoru Glišoviću koji je obišao i golmana novosadske ekipe, a zatim i pored činjenice da se našao u "mrtvom uglu", uspeo je da pogodi "malu mrežu" za veliku radost momaka u crveno-crnoj sportskoj opremi.

Gotovo četvrt časa kasnije, asistent prvog gola, Šedrak Čarls sjajno reaguje na odbojenu loptu golmana "kanarinaca" i smesta je u mrežu za dupliranje prednosti.

U nastavku meča, "tačku na i" stavio je Milan Srbijanac koji je sa dva pogotka u 70. i 82. minutu doneo svojoj ekipi važna tri boda koja mogu biti i presudna u borbi za opstanak.

 

- Prva liga Srbije, 29. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - GFK Sloboda (Užice) 0:4 (0:2)

Strelci: T. Glišović 9`, Š. Čarls 33`, M. Srbijanac 70`, 82`

Stadion: FK ČSK-Pivara, Čelarevo

Gledalaca: 200

Sudija: Uroš Ržić

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Dragićević, Varga, Milosavić, Rac (Kokir), Derviši, Vrekić (Ilić), Pašagić, Msanga, Maiga, Blagojević, Gvozdenović (Serdar).

GFK Sloboda (Užice): Savić, Janković (P. Jovanović), Alić, T. Glišović (Rašković), Silađi (Radoman), Đukić (Srbijanac), R. Glišović, Čarls (Gajić), M. Jovanović, Mjung.

Narednog vikenda na programu su mečevi poslednjeg 30. kola ligaškog dela takmičenja. Ekipa GFK Slobode u Užicu dočekuje RFK Grafičar, doć će novosadski "kanarinci" pokušati da stignu do bodova u Gornjem Milanovcu gde će se sastati sa ekipom Metalca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading