NOVI POTRES: Nakon odluke disciplinskih organa, klub se javnosti obratio saopštenjem! Konačni izgled tabele biće određen za "zelenim stolom"?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.04.2024

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

OStaje da se vidi kakav će biti krajnji epilog.

NOVI POTRES: Nakon odluke disciplinskih organa, klub se javnosti obratio saopštenjem! Konačni izgled tabele biće određen za "zelenim stolom"?

Foto: GFK Sloboda Užice

Fudbaleri užičke GFK Slobode u okviru 27. kola Prve lige Srbije gostovali su u prestonici gde su se sastali sa novobeogradskim Radničkim u meču koji je imao veliki značaj za obe ekipe kada je u pitanju borba za opstanak.

 

Gosti sa stadiona "Radomir Antić" stigli su do minimalnog trijumfa rezultatom 1:0, a strelac jedinog pogotka bio je Vladimir Silađi u 27. minutu, ali time meč nije i okončan.

Naime, direktor takmičenja Prve lige Srbije, Aleksandar Pivić samo par dana nakon navedenog duela, obavestio je javnost da se meč registruje službenim rezultatom 3:0 u korist popularnih "majstora", a u obrazloženju odluke stoji da je utakmicu na terenu proveo je igrač sa brojem 26, koji uopšte nije bio u protokolu, barem ne pod tim brojem.

Povodom svega navedenog, javnosti se saopštenjem obratio i užički klub:

- Zahtevamo strogu primenu Pravilnika o fudbalskim takmičenjima. Zasluženo smo pobedili na zelenom terenu i tražimo od nadležnih organa da utakmicu registruju u skladu sa Pravilnikom - stoji na početku saopštenja, a zati mse dodaje:

- Nesporna je činjenica da je došlo do tehničkog propusta i da je naš igrač, koji je identifikovan pre utakmice od strane delegata i četvrtog sudije, obukao dres sa drugim brojem. Pravilnik je jasan, takmičarski deo je nesporan, a svesni smo da postoji disciplinska odgovornost i istu prihvatamo. Član 61 Pravilnika o fudbalskim takmičenjima jasan je i ne predviđa registraciju utakmice službenim rezultatom u slučaju koji se desio. Direktor takmičenja nas je kaznio i naveo da je igrao fudbaler koji nije bio u zapisniku. To je apsolutno netačno. Igrač koji je bio na terenu, bio je i u zapisniku pod svojim imenom i prezimenom.

 

 

Na kraju popularne "ere" ističu:

- Verujemo u stručnost i posvećenost pravdi članova Komisije za žalbe, kojoj ćemo dokazati da je naš igrač Mihailo Jovanović, koji je upisan u zapisnik i bio na terenu na pomenutoj utakmici. Nadamo se da nećemo imati potrebu da idemo na Sportski sud CAS u Lozani i da će Komisija za žalbe FSS doneti Odluku u skladu sa Pravilnikom o fudbalskim takmičenjima.

Trenutno stanje na tabeli jsno govori da je pred Novobeograđanima i Užičanima teška borba za opstanak, a krajnji epilog ovog slučaja može u mnogome i da odredi krajnji izgled tabele.

Užičani su spremili žalbu i ostaje da se vidi kakva će biti odluka drugostepenog organa Fudbalskog saveza Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading