TITULA JE DOVEDENA U PITANJE? Novi kiks lidera - bodove rasipaju i kod kuće i na strani! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.04.2024

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dominantni jesenji šampion, u nastavku takmičarske godine je neprepoznatljiv.

TITULA JE DOVEDENA U PITANJE? Novi kiks lidera - bodove rasipaju i kod kuće i na strani! (VIDEO)

Foto: FK Mladost GAT

Tokom prvog dela šampionata, gotovo da se nije postavljalo pitanje kada se govori o utakmicama OFK Beograda. Popularni "romantičari" bili su više nego dominantni, ostvarili su bodovnu prednost koja koja se smatrala nedostižnom, ali...

 

Puleni trenera Sime Krunića u prvoh sedam mečeva prolećnog dela šampionata, osvojili su svega sedam bodova i jedino zahvaljujući promenjljivim igrama najbližih rivala, prednost se nije u potpunosti istopila.

Nakon pobeda nak lazarevačkom Kolubarom (4:1) i sremskomitrovačkim Radničkim (1:0), očekival ose da klub sa Omladinskog stadiona izlazi iz krize, ali je derbi protiv Smedereva 1924 na staroj Karaburmi samo najavio nove rezultatske neuspehe.

I sa gostovanja u "srpskoj Atini" plavo-beli se u prestonicu vraćaju "praznih ruku". Pred oko 350 ljubitelja fudbala, ekipa Mladosti GAT je do prednosti stigla već u petom minutu kada je Dragan Kokanović preciznim udarcem sa 17 metara matirao Balšu Popovića.

 

 

Do odlaska na odmor rezultat se nije menjao, a već u ranoj fazi drugog poluvremena favorit stiže do izjednačenja. Igrao se 51. minut kada je Dejan Georgijević iskoristio upotrebljiv centaršut i mreža Mladena Živkovića se zatresla.

Činilo se da će favorit u nastavku meča uspeti da stigne do rezultatskog preokreta, ali verovatno i ključni trenutak dogodio se u 69. minutu kada je precizno kazneni udarac izveo Milan Jokić, a pre toga je sudija Mladen Jakovljević igranje rukom Vuka Bogdanovića okarakterisao kao dovoljno da pokaže na "kreč".

 

 

Sedam minuta kasnije još jedan milimetarski precizan udarac Dragana Kokanovića sa ivice šesnaesterca i pitanje pobednika bilo je rešeno.

 

 

- Prva liga Srbije, 28. kolo:

Mladost GAT (Novi Sad) - OFK Beograd (Beograd) 3:1 (1:0)

Strelci: D. Kokanović u 5. i 76. i M. Jokić u 69. minutu iz jedanaesterca za Mladost GAT; D. Georgijević u 51. minutu za OFK Beograd

Stadion: "GAT Arena", Novi Sad

Gledalaca: 350

Sudija: Mladen Jakovljević

Žuti kartoni: Đ. Šušnjar, A. Tanasin (Mladost GAT); A. Đermanović, V. Bogdanović (OFK Beogad)

Mladost GAT (Novi Sad): M. Živković, Drobnjak, Ilić, Vukadinović (Abadžija), Jokić, Kokanović (Babić), Tanasin, Mitošević (Popović), Šušnjar, K. Živković (Đuričin), Vidović (Daničić).

OFK Beograd (Beograd): Popović, Bogdanović, Plavšić, Georgijević (Mugoša), Marković (Ademi), Mićić (Bajić), Đermanović, Nikolić, N. Stanković, Mojsilović (Evripidou), M. Stanković (Nikčević).

Narednog vikenda ODK Beograd očekuje duel protiv OFK Vršca, ekipom koja se pored nade da ipak može stići do plej-ofa, priprema i za kup duel protiv Crvene zvezde.

Sa druge strane, novosadska Mladost GAT će pokušati na gostovanju u Odžacima protiv Tekstilca da stigne do novih bodova kojima bi produžili nadu u opstanak.

 

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading