RADOST "KANARINACA" KRATKO JE TRAJALA: Domaćin nakon preokreta stigao do bodova - plasman u plej-of sada je realnost! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.04.2024

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još dva koraka dele "čivijaše" od ostvarenja onoga što je do nedavno smatrano "nemogućom misijom".

RADOST "KANARINACA" KRATKO JE TRAJALA: Domaćin nakon preokreta stigao do bodova - plasman u plej-of sada je realnost! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Fudbaleri šabačke Mačve u prethodne dve takmičarske runde u okviru Prve lige Srbije, ostvarili su isto toliko pobeda (Radnički Novi Beograd 3:0, GFK Dubočica Leskovac 1:0), tako da im je duel na domaćem terenu protiv novosadskih "kanarinaca", predstavljao možda i odlučujući kada je plasman u plej-of fazu u pitanju.

 

Okupljeni navijači doživeli su šok kada je ekipa RFK Novog Sada 1921 stigla do prednsoti u 14. minutu meča. Izborili su se gosti za jednu loptu na poziciji desnog krila, Itan Derviši je napravio par koraka ka sredini i umesto centaršuta, usledio je udarac sa samog roglja šesnaesterca, a lopta je iznenadila Matiju Gočmanca i završila u mreži.

Samo pet minuta kasnije Mačva stiže do poravnanja rezultata. Dugo je trajala akcija Šapčana, a nakon centaršuta Andrije Markovića, najviši u šesnaestercu bio je Marko Jevtić - 1:1.

Presudni trenutak meča odigrao se u 79. minutu.

Novi centaršut sa pozicije desnog krila, ovoga puta iz slobodnog udarca. Najviši u skoku bio je strelac izjdnačujućeg gola Marko Jevtić. Nakon njegovog udarca glavom lopta je pogodila preču i odbila se do Luke Pejovića kojem nije bilo teško da je smesti u mrežu, za možda i ključna tri boda u borbi za plej-of.

 

- Prva liga Srbije, 28. kolo:

Mačva (Šabac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 2:1 (1:1)

Strelci: M. Jević u 19. i L. Pejović u 19. minutu za Mačvu; I. Derviši u 14. minutu za RFK Novi Sad 1921

Stadion: Gradski stadion u Šapcu

Sudija: Lazar Pršić

Žuti kartoni: L. Pejović, M. Adamović, M. Novaković (Mačva); B. Marković (RFK Novi Sad 1921)

Mačva (Šabac): Gočmanac, Stevanović, Marković, Jevtić, Jovović (Adamović), Vraštanović, Mijailović (Ristić), Ristivojević, Novaković, Radunović (Abdulahi), Pejović (Sladojević).

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Milosavić (Vrekić), Rac, Derviši, Serdar (Gvozdenović), Pašagić, Msanga (Abraham), Maiga, Blagojević, Mandić (Varga), Marković (Kokir).

I pored trenutne pozicije koja vodi u plej-of, ekipi Mačve neće biti lako do okončanja ligaškog takmičenja. Šapčani već za viked gostuju RFK Grafičaru, da bi u poslednjem 30. kolu dočekali lidera, OFK Beograd.

Priliku da uhvati, možda i poslednji voz u borbi za opstanak, RFK Novi Sad 1921 će imati predstojećeg vikenda kada će ugostiti užičku GFK Slobodu, klub kojem su bodovi takođe neophodni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading