KADA JE TEŠKO, IZAĐEŠ NA TEREN I POBEDIŠ: Ćurić u 90. minutu sprečio iznenađenja na Marakani - "grafosi" blizu ostvarenja cilja! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa sa Senjaka je ipak uspela da stigne do važna tri boda...

KADA JE TEŠKO, IZAĐEŠ NA TEREN I POBEDIŠ: Ćurić u 90. minutu sprečio iznenađenja na Marakani - "grafosi" blizu ostvarenja cilja! (VIDEO)

Foto: RFK Grafičar

Utakmici koja je donela sve ono što fudbalska igra može da pruži, prisustvovalo je svega oko dve stotine navijača, ali su ekipe RFK Grafičara i novosadske Mladosti GAT pokazale da zaslužuju daleko više od trenutnog plasmana na prvoligaškoj tabeli.

 

Početak utakmice bio je paklen. Publika nije ni zauzela svoja mesta na trbini pokraj terena sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" kada su gosti stigli do prednosti. Centaršut sa pozicije desnog krila, kroz vazduh se vinuo Đorđe Šušnjar i mreža Vukašina Vraneša se trese već u 59 sekundi meča.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Izborili su se "grafosi" za jednu loptu na polovii gostiju, ona je prosleđena ka Embop Babakaru koji nakon varke upošljava Marka Ćurića koji preciznim udarcem poravnava rezultat. Igrao se osmi minut meča.

U nastavku susreta promene rezultata nije bilo, a kada se očekivalo da će susret biti okončan podelom bodova, usledila je erupcija oduševljenja domaćih igrača i navijača.

Igrala se duboka nadoknada vremena kada je Marko Ćurić uzeo loptu i nezadrživo krenuo kroz odbranu gostiju. Stigao je do "penaltika" i zatim je usledio razantan udarac koji golman Mladen Živković nije mogao da zaustavi - 2:1.

 

 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Mladost GAT (Novi Sad) 2:1 (1:1)

Strelci: M. Ćurić u 8. i 90. minutu za RFK Grafičar; Đ. Šuđnjar u 1. minutu za Mladost GAT

Stadion: "Rajko Mitić" - teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 200

Sudija: Ljubiša Borisavljević

Žuti kartoni: A. Morigan, S. Čikara (RFK Grafičar)

RFK Grafičar (Beograd): Vraneš, Matić, Spasojević (Maksimović), Babakar (Petrović), Vasiljević, Ćurić, Jovanović, Vukićević, Ogbu (Stojanović), Radojević, Ajdar (Mladenović).

Mladost GAT (Novi Sad): M. Živković, Drobnjak, Vukadinović (K. Živković), Jokić (Popović), Kokanović (Babić), Tanasin, Mitošević, Šušnjar, Vidović (Jezdović), Čečarić (Đuričin), Dubačkić.

Ovim trijumfom "grafosi" su stigl ina korak od plasmana u plej-of fazu takmičenja, a već u sredu 3. aprila očekuje ih gostovanje OFK Vršcu.

Sa druge strane novosadska Mladost GAT će morati bodove spasa da traži na domaćem terenu u duelu protiv lidera, OFK Beograda.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading