LIDER JE ISKORISTIO SVE SVOJE ŠANSE: Sastav Jelava nema za čime da žali, poraz jeste visok, ali je "bezbolan"!

Autor:

Sport

28.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Donje Borine nastavlja pohod na viši rang takmičenja.

LIDER JE ISKORISTIO SVE SVOJE ŠANSE: Sastav Jelava nema za čime da žali, poraz jeste visok, ali je "bezbolan"!

Foto: FK Mladost Donja Borina

U okviru 15. kola Međuopštinske lige Jadar ekipa Mladosti iz Donje Borine ugostila je sastav Jelava, domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije, dok su gosti bili na petom mestu u ligi.

Republika

Oba kluba su na prolećnoj premijeri zabeležila po tri boda, pa su u odličnom raspoloženju igrači stigli na ovaj meč. Uvodni minuti protekli su u klasičnom ispitivanju snaga, nisu se gosti "uplašili" aktuelnog lidera, ali je rani gol domaćina doveo susret u drugom smeru.

Na isteku osmog minuta Dejan Petrović pogodio je gol rivala, 1:0 za tim iz Donje Borine. Pokušali su gosti brzo da se vrate u meč, stvorili su par prilika, u jednoj su pogodili prečku, dok je golman domaćih u dva navrata odlično reagovao. Nakon promašenih prilika na jednoj strani, stigla je kazna na drugoj.

Kako to obično biva u fudbalu, inicijativa gostiju nije iskorišćena, na isteku 21. minuta evrogol Nikole Petrovića, Mladost vodi 2:0. Ovaj pogodak u potpunosti je poremetio plan Jelava, meč je ušao u ritam koji je odgovarao domaćem sastavu.

Republika

Foto: FK Mladost Donja Borina

Pobednički tim

Na isteku pola sata meča domaći su imali šansu da sa penala reše pitanje pobednika u velikoj meri, ali je golman Radić uspeo da odbrani udarac "sa kreča", i time je održao svoj tim u igri. Do odlaska na odmor nove promene rezultata nije bilo.

Već u uvodnim minutima nastavka meča, Petrović postiže gol za 3:0, nade gostujućeg tima su raspršene, što se delimično videlo i na telu igrača.  Iskoristio je tim iz Donje Borine psihološki pad rivala, rezervista Aleksandar Bjelica je samo dva minuta po ulasku u igru pogodio za 4:0, igrao se 58. minut. 

Gosti su nakon toga krenuli na sve ili ništa, stvorili su par prilika za počasni pogodak, ali do istog nisu uspeli da dođu. Meč je završen rezultatom koji je postavljen na isteku sat vremena igre, 4:0.

Mladost (Donja Borina) - Jelav 4:0 (2:0)

Mladost: Despotović, Ilić, Kojić, Jović, Bogdanović (od 65' Lazić), Erić, Aleksić (od 56' Bjelica), Spasenović, D. Petrović (od 56' Andrić), Vladić (od 56' Kovačević), N. Petrović (od 65' Đukanović)

Jelav: Radić, Adakalić, Ma. Miletić, Mi. Miletić, Đukić, Novaković, Matić, Nikolić, I. Miletić (od 85' Jović), Zarić (od 80' Bakić), Adakalić (od 46' Jović) 

Ovim trijumfom, uz kiks prvog pratioca, sastav iz Donje Borine je otišao na osam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, i u odličnom raspoloženju Mladost predstojećeg vikenda ide na noge Studencu iz Gornje Koviljače. Jelav u narednom kolu dočekuje Jadar 1961 iz Gornjeg Dobrića.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading