ILIĆ KAPITENSKI: Derbi kola pripao domaćinu iz Rume - tim iz Elemira "bez municije" na gostovanju lideru!

Autor:

Sport

26.03.2024

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sloven se vratio na pobednički kolosek.

ILIĆ KAPITENSKI: Derbi kola pripao domaćinu iz Rume - tim iz Elemira "bez municije" na gostovanju lideru!

Foto: GFK Sloven Ruma

U okviru 19. kola Srpske lige Vojvodine ekipa Slovena iz Rume ugostila je sastav Naftagasa iz Elemira. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa liderske pozicije i 40 osvojenih bodova, dok su gosti bili na četvrtom mestu sa 11 bodova manje.

Republika

Na stadionu u Borkovačkoj dolini u Rumi ekipa Slovena pred oko 300-tinak gledalaca odigrala je perfektan meč. Od prvog minuta domaći su igralo ofanzivno, napadački, ali je realizacija pred golom rivala bila slaba.

Već u osmom minutu Kuljanin je na dodavanje Batala izašao sam ispred mladog golmana Galina, ali je odlučio da asistira saigraču, što se ispostavilo kao loš potez, lopta odlazi daleko od Ilića, kome je bila upućena. 

Ubrzo je opet Kuljanin pretio, ali je lopta završila na stativi, nakon iste je stigla do Ilića, ali su defanzivni tima iz Elemira reagovali, pa nije bilo promene rezultata. Pred sam odlazak na odmor Brana Ilić beži svojim čuvarima, ulazi u šesnaesterac rivala i gađa suprotni ugao, ali se Galim "izvio koliko je dug", lopta odlazi u korner. Upravo je Ilić izveo udarac iz ugla, lopta stiže do Aleksandra Ignjića koji je šalje u mrežu, 1:0 za Sloven.

Na početku drugog poluvremena opet je Ilić pretio, ali je golman Galin zaista pokazao da je pred njim svetla budućnost. Ubrzo je pokušao i Radišić, ali je čuvar mreže Naftagasa i dalje održavao svoj tim u igri.

Ključan trenutak meča odigrao se između 57. i 59. minuta, u glavnoj ulozi našao se kapiten Slovena, Brana Ilić. Rezervista Jandrić je poslao loptu iza leđa protivničke odbrane, Ilić je odlično stigao do iste, 2:0.

Već u sledećem napadu, do tada sigurna odbrana Naftagasa greši, kapiten Brana Ilić to koristi, preseca loptu i rutinski postiže svoj drugi, a Slovenov treći pogodak, 3:0. 

Do kraja susreta domaći igrači su mirno priveli utakmicu kraju i upisali još jednu pobedu i nova tri boda.

Sloven (Ruma) - Naftagas (Elemir) 3:0 (1:0)

Sloven: Šegavac, Simić (od 79' Popović), Radović (od 79' Stojisavljavić), Velikić (od 65' Janjić), ilić, Batalo, Radišić, Marinković (od 65' Protić), Kuljanin (od 54' Jandrić), Ignjić, Savinović

Naftagas: Galin, Jeličić, Čigoja (od 80' Milivojev), Stepanov, Vukoje, Savanovič, Samardžić, Bajić, Panić (od 46' Markoski), Kovačević, Bačvanski

U sledećem kolu Sloven gostuje Borcu iz Šajkaša, dok Naftagas dočekuje OFK Kikindu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading