"POLETARCI" ČUVAJU KOMGRAP: Šef stručnog štaba zonaša iz Makiške šume realan posle pobede nad rivalom iz Baćevca!

Autor: Irena Đurđević

Sport

26.03.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Bojan Stojković: Prolećnu polusezonu smo počeli malo drugačije, sa fizički skromnije pripremljenim fudbalerima koju su, međutim, vrlo revnosni na svakom treningu pa to ispravljamo „u hodu“ tokom takmičarskog dela što se, možda, odražava i na trenutni plasman“

"POLETARCI" ČUVAJU KOMGRAP: Šef stručnog štaba zonaša iz Makiške šume realan posle pobede nad rivalom iz Baćevca!

Foto: Lična arhiva Bojana Stojkovića

Stojković

Sa PKB-om je uspeo, sa Komgrapom ove sezone pokušava da ponovi sportski uspeh – plasman na beogradski „Sever“. Trener „plavih“ iz Makiške šume, Bojan Stojković se, posle uvodnog trijumfa i dva vezana remija, protiv BSK-a 1926 sa ekipom vratio na pobednički kolosek i zadržao sportski korak sa vodećim tandemom Zonske lige Beograd, ekipama Budućnosti iz Dudovice i Ravna Gora Barajevo.

Republika

- Drugi deo takmičarske godine smo započeli malo drugačije, to se neplanirano odrazilo na trenutni bodovni zbir - sumira utiske za portal Republika.rs, trener Komgrapa, Bojan Stojković.

Šta je novina u pripremama Komgrapa?

- Imali smo dosta fizički nespremnih fudbalera koji su, međutim, redovnim treniranjem gotovo dostigli pravu formu koju bi trebalo da demonstriramo na terenu u punom svetlu tek za neki sportski vikend

Trka za bodove traje.

- Ovogodišnje takmičenje u Zonskoj ligi Beograd je vrlo kvalitetno, rivale odvajaju sportske nijanse, svaki meč je iz tog razloga neizvestan.

Gotovo svaka ekipa se dobro pojačala tokom zimske pauze.

- Iz tog ugla mi smo skronmno odradili prelazni rok sa akcentom na dovođenje igrača iz „nižih“ liga.

To se na terenu, za sada, ne primećuje posebno.

- Komgrap ima svoje fudbalske adute a to su vrlo mladi, još fudbalski nedovoljno afirmisani igrači koji željom za dokazivanjem nadoknađuju manjak igračkog iskustva.

Vreme radi za „poletarce“ Komgrapa.

- Uz iskusne Nikolu Minića, Miljana Šoškića, Stevana Mladenovića... fudbalski tinejžeri: Vukašin Janković, Ognjen Stevanović, Vuk Stojković, Nikola Filipović prošlog vikenda igtač kola, veruju u uspeh sa Komgarapom.

Vodeći tandem, Budućnost i Ravna Gora Barajevo ne posustaju u borbi za prvo mesto.

- Sastav Lige je tako koncipiran da su iznenađenja na svakom meču moguća. Za sam vrh tabele ozbiljno konkurišu i ekipe: Umke, Šušnajra, BSK-a.

I Komgrap je u grupi timova za plasman u viši rang.

- Uigravamo se kroz takmičenje, ali ne tražimo alibi, verujemo u uspeh iz drugog plana na kraju prolećne polusezone.

Nas putu uspeha prvi rival je Napredak iz Medoševca.

- To je, po poretku na tabeli jedan od takozvanih mečeva dobijenih „na papiru“, ali sportska realnost je, međutim, dijametralno suprotna.

Ko je „na crti“ Komgrapu u Medoševcu?

- Suparnik je iskusna ekipa, okosnica tima su: Beljić, Marinković, Stojković... fudbaleri o kojima ne bi trebalo posebno da pričam.

Može li Komgrap da iznenadi Medoševčane?

- Sve je u glavama igrača.

Igrači i stručni štab veruju i u najviši plasman.

- Uprava je potpuno reorganizovala klub na svim nivoima, u leđa trenutno gledamo samo vodečem dvojcu. Nismo u poziciji da se opuštamo previše ali hrabri podatak da sve zaviosi od nas - zaključio je trener „plavih“ iz Makiške šume.

Bojan Stojković na istinskom sportskom ispitu sa Komgrapom u nastavku takmičarske godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mendela

26.03.2024 21:05

Piksi kapiten,jedan je Piksi kapiten...