DERBI NA STARTU PROLEĆA: Tim iz Jelenca je prikazanom partijom pokazao da je spreman za velika dela!

Autor:

Sport

26.03.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Venčanima pobeda gostiju, ekipa Mladosti je sada dodatno uvećala prednost u odnosu na rivale.

DERBI NA STARTU PROLEĆA: Tim iz Jelenca je prikazanom partijom pokazao da je spreman za velika dela!

Foto: FK Mladost Jelenac

Proteklog vikenda proleće je "stiglo" u Šumadijsku ligu Sever, jedan od duela igran je između ekipe Venčani, koja je bila u ulozi domaćina, i gostujućeg sastava Mladosti iz Jelenca.

Republika

Utakmica je odigrana na fenomenalnom terenu u Venčanima koji je skoro renoviran, slaba kiša i nešto hladnije vreme nisu sprečili igrače da pokažu odličnu igru. Gosti su prošli odlične pripreme i od prvog minuta su pokazali da su spremni da odbrane titulu jesenjeg prvaka. 

Pokušavali su Ilić, Kuzmanović, A. Todorević i Nikolić, ali su udarci uglavnom završavali u rukama golmana Anđelkovića, ili na okviru gola. Na isteku 18. minuta dosuđen je kazneni udarac na nekih 20 metara od gola, loptu je odlično u mrežu rivala poslao David Nestorović, 1:0 za Mladost.

Nošeni dobrom igrom gosti su nastavili sa atacima, dok je odbrana domaćina i pored izostanka najboljeg igrača, Antonijevića, uspevala da se odbrani od svih napada rivala. Kako to obično biva u fudbalu, nakon promašaja na jednoj strani, stigla je kazna na drugoj.

Lakićević je uputio centaršut, glavom je odlično odigrao Jović, golman Glišić je uspeo da odbrani njegov udarac, ali se lopta odbila do Slaviše Rakovića koji je šalje u mrežu, 1:1 pred sam odlazak na odmor.

Drugi deo meča počeo je u znaku Mladosti, Janković, Dobrosavljević, Nikolić, U. Radivojević i M. Jovanović pokušavaju, ali se rezultat ne menja. Igrao se 52. minut kada je Petar Todorović iskoristio svoju brzinu, prošao je odbranu rivala i vratio je prednost na stranu tima iz Jelenca, 2:1. 

Na isteku sat vremena igre gosti su mogli da reše pitanje pobednika, dosuđen je penal za Mladost, međutim Jankovićev šut je odbranio golman Anđelković, što je unelo određenu dozu samopouzdanja u redovima Venčana.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka domaći su krenuli bolje i organizovanije, ali je odbrana na čelu sa golmanom Glišićem uspela da sačuva svoju mrežu novog pogotka, i na kraju je ceo plen otišao put Jelenca. 

Venčani - Mladost (Jelenac) 1:2 (1:1)

Venčani: Anđelković, Blagojević, Vukićević, Raković, Antonijević (od 8' Spasojević), Nikitović, Jokić, Đorđević, Jović, Lakićević, Savić (od 69' Simeunović)

Mladost: Glišić, Nestorović, Ranisavljević, Nikolić, Dobrosavljević, Kuzmanović, Janković (od 75' Jovanović), Todorović, Ilić, Jovanović, Nikolić (od 75' Radivojević)

Ovim trijumfom tim iz Jelenca je uspeo da "gurne" prvog pratioca na deobu treće pozicije, i sada u odnosu na drugoplasirani tim, sastav Mladosti ima tri boda prednosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading