TRKA ZA DVOJE: Ekipa iz Bratmilovca sigurna u derbiju kola - nastavlja se borba za šampionski pehar!

Autor:

Sport

22.03.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši srpskoligaš porazom se udaljio od borbe za plasman u viši rang.

TRKA ZA DVOJE: Ekipa iz Bratmilovca sigurna u derbiju kola - nastavlja se borba za šampionski pehar!

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce

U okviru 17. kola Međuopštinske Jablaničke lige ekipa Moravac-Orion iz Mrštana ugostila je sastav Bratstva iz Bratmilovca, domaći tim je u ovaj meč ušao sa četvrte pozicije (31 osvojen bod), dok su gosti sa šest bodova više bili na drugom mestu na tabeli.

Republika

Jako bitan meč za oba kluba, imajući u vidu da su timovi u samom vrhu tabele, i da se bore za plasman u viši rang takmičenja. Odlično su gosti ušli u meč, kreirali su dosta zrelih akcija na polovini rivala, ali nisu uspevali da zatresu mrežu golmana Cekića.

Na isteku pola sata igre, Miroslav Mitić je poslao odlično dodavanje do Lazara Todorovića, koji je odličnom pogotkom doveo Bratstvo do vođstva, golman domaćih je samo pogledom ispratio loptu. 

Do odlaska na odmor gosti kontrolišu meč, ali ne uspevaju da stignu do ubedljivije prednosti. Na startu drugog poluvremena gotovo identična slika na terenu, tim iz Bratmilovca diktira tempo, ali dugo očekivani drugi pogodak, nije "bio ni blizu".

Republika

Foto: FK Bratstvo Bratmilovce

Bitan trijumf gostiju

Stigla je kazna za promašaje na drugoj strani, Nikolica Mitrović je u 66. minutu postigao pogodak za izjednačenje, 1:1. Ovaj pogodak doveo je do velike nervoze u redovima gostiju, imajući u vidu da je sastav Bratstva imao mnoge šanse da uveća prednost, a sada je "na iksu".

Pokušavali su gosti da vrate prednost na svoju stranu, kako je vreme odmicalo pomerali su linije što bliže golu rivala, i to se na kraju isplatilo. Šest minuta pre kraja susreta Žarko Dimitrijević je sa ivice kaznenog prostora poslao loptu koja je završila u mreži Moravca, 2:1.

Do kraja meča bez nekih prilika na obe strane, uz veliku tenziju, što je dovelo do isključenja u redovima tima iz Mrštana, drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je mladi Lazar Petković.

Moravac-Orion (Mrštane) - Bratstvo (Bratmilovce) 1:2 (0:1)

Moravac-Orion: K. Cekić, Marković, L. Petković, Mitrović, Kostić, Stojiljković, Conić, Jovanović (od 67' P. Petković (od 69' N. Cekić)), Stanković (od 61' Stefanović), Prokopović, Krstić

Bratstvo: Stanković (od 46' Jovanović), M. Dimitrijević, Rajković, Cakić, Ž. Dimitrijević, Todorović (od 72' Tasić), Mitić, A. Kostić, S. Kostić (od 72' Krstić), Jovanović, Nikolić 

 Ovim trijumfom i uz "kiks" prvih pratioca, ekipa Bratstva je na šest bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, dok za liderom zaostaje samo jedan bod.

U sledećem kolu Bratstvo dočekuje OFK Pomoravlje, dok Moravac ide na noge lideru na tabeli, Deri 2016 (Vlase).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading