SPEKTAKL: "Gorele" su tribine, ali sa razlogom - na terenu je viđeno čak deset golova! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

20.03.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rečima se ne može opisati ova atmosfera.

SPEKTAKL: "Gorele" su tribine, ali sa razlogom - na terenu je viđeno čak deset golova! (FOTO GALERIJA)

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 18. kola Zone Centar ekipa Morave iz Žitkovca ugostila je sastav Bukovika iz Ražnja, domaći tim je u ovaj meč ušao sa devete pozicije (22 osvojena boda), dok su gosti bili na poslednjem mestu sa samo dva boda.

Republika

Od prvog minuta gosti su nošeni vaternom podrškom sa tribina popularnih "Gromova" krenuli u ofanzivu ka golu rivala. Ređali su se napadi pred golom Radojkovića, i u sedmom minutu se zatresla njegova mreža. Slobodan Janković doveo je sastav Morave u vođstvo od 1:0.

U nastavku poluvreme domaći diktiraju tempo, napadaju, ali su gosti stigli do izgledne prilike za izjednačenje, međutim golman Antonijević je krajnjim naporom odbio loptu, koja je završila na gornjem okviru gola, ostaje 1:0. 

Furiozan finiš prvog poluvremena od strane domaćih fudbalera digao je publiku na noge, koja je još jače bodrila svoj tim. Mladi Marko Milošević dva puta je tresao mrežu rivala, zatim je i Đorđe Ristić upisao svoje ime na listu strelaca, 4:0. Tačku na prvi deo meča stavio je Janković svojim drugim pogotkom, 5:0. 

Drugo poluvreme počelo je sa dve izmene u redovima domaćina, situacija na terenu je ostala ista. Ristić svojim drugim golom uvećava prednost 6:0 u 56. minutu igre. Janković odmah u sledećem napadu overava svoj het-trik i postavlja rezultat na 7:0.

Gosti preko mladog Veljka Petrovića smanjuju na 7:1, ali je to bilo sve što se njih tiče na ovom meču. Janković sa još jednim golom i mladi Milošević sa het-trikom postavljaju konačnih 9:1.

Morava (Žitkovac) - Bukovik (Ražanj) 9:1 (5:0)

Morava: Antonijević (od 46' Dimitrijević), Petrović, Milosavljević (od 46' Mladenović), Novković, Stević, Petrović, Lazarević, Milošević, Ristić, Bogdanović (od 59' Stefanović)

Bukovik: Radojković, Stojadinović, Zeka, Krstić, Petrović, Mitrović, Stanković, Raimović, Kadrić, Lovrenčić, Zdravković

Ovim trijumfom Morava je stigla do osmog mesta na tabeli, i zaista treba pohvatili atmosferu na tribinama u Žitkovcu, koja je zaista bila na superligaškom nivou. Slobodno možemo reći da ovakve navijače nemaju ni mnogi klubovi iz dva najjača ranga takmičenja u našoj zemlji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading