PUKLA PETARDA: Situacija na tabeli se komplikuje - "inđijska dizelka" stigla na korak od liderske pozicije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.03.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je meč odigran u Novom Sadu, sastav iz Inđije je bio nemilosrdan prema sastavu iz "srpske Atine".

PUKLA PETARDA: Situacija na tabeli se komplikuje - "inđijska dizelka" stigla na korak od liderske pozicije!

Foto: FK Kabel

Fudbaleri Železničara iz Inđije prethodne sezone u okviru Vojvođanske lige Jug vodili su veliku borbu sa GFK Slovenom iz Rume, da bi na kraju "prvi presekli vrpcu", a isti rivali i u aktuelnoj 2023/24 godini vode identičnu bitku u Srpskoj ligi Vojvodina.

 

Sastav iz Rume je stigao do jesenjih lovorika, ali su u 18. takmičarskoj rundi odigrali svega 0:0 na gostovanju u Kuli, što je plavo-belima iz Inđije dalo mogućnost da trijumfom nad novosadskim Kabelom, bodovni deficit svedu na svega dva boda.

Navedeno je "inđisjka dizelka" i učinila...

Već u uvodnim minutima meča fudbaleri Železničara su stigli do dva gola prednosti, a u strelce su se upisali Ognjen Miljević u 8. i Danilo Živanić u 16. minutu, koji su uspešno realizovali izgrađene akcije svojih saigrača

Pitanje pobednika bilo je rešeno u 54. minutu kada je Dimitrije Volarević nakon solo prodora treći put zatresao mrežu Mijanovića, a do kraja susreta čuvar mreže Kabela još dva puta je morao da vadi loptu iz mreže. Strelci su bili Volarević na asistenciju Miralema Sulejmanija u 79. i Filip Ivelja pet inuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Treba posebno napomenuti da je utakmici koja je odigrana na igralištu novosadskog Indeksa prisustvovao veliki broj ljubitelja fudbala koji su okružili kompletno igralište tako da se žargonski može reći da "ni igla nije imala gde da padne".

Foto: FK železničar Inđija

"Dizelka" punim gasom juriša ka šampionskoj tituli

 

- Srpska liga Vojvodina, 18. kolo:

Železničar (Inđija) - Kabel (Novi Sad) 5:0 (2:0)

Strelci: O. Miljević 8`, D. Živanić 16`, D. Volarević 54`, 79`, F. Ivelja 85`

Stadion: "Đačko igralište", Novi Sad

Gledalaca: 300

Sudija: D. Zorić

Žuti kartoni: Osman, Volarević (Železničar); Marjanović, Petrović (Kabel)

Železničar (Inđija): Krivokuća, Saračević, Bošnjak (Sulejmani), Matijević, Đokić, Volarević (Radman), Ivelja, Osman, Živanović (Kačar), Jaćimović, Miljević (Trbović). 

Kabel (Novi Sad): Mijanović, Trninić (Ilić), Marjanović, Batos, Paunović (Pivaš), Novaković, Serdar, Đurić, Petrović, Apostolovski (Jelić), Milisavljević.

Ubedljivim trijumfom Železničar je uneo veliku neizvesnost u borbi za šampionski pehar, a u narednoj takmičarskoj rundi "dizelka" gostuje Tisi u Adorjanu.

Ekipa Kabela je porazom i definitivno ispala iz trke za vrh tabele, a narednog vikenda ih očekuje zanimljiv dsuel protiv novobanovačkog Omladinca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading