SPEKTAKL U PUHOVU: Prošlosezonski zonaš i aktuelni jesenji prvak stigao do boda u nadoknadi vremena!

Autor:

Sport

14.03.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Jedinstva je protiv Spartaka pružio možda i najbolju partiju u sezoni.

SPEKTAKL U PUHOVU: Prošlosezonski zonaš i aktuelni jesenji prvak stigao do boda u nadoknadi vremena!

Foto: FK Jedinstvo Puhovo

Proteklog vikenda u okviru Moravičke okružne lige odigrano je prvo kolo prolećnog dela prvenstva, jedan od duela igran je u Puhovu, gde je ekipa Jedinstva ugostila sastav Spartaka 1976. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije na tabeli, dok su gosti bili lideri lige.

Republika

Odlični uslovi za igru privukli su oko 100-tinak navijača na terenu u Puhovu, imajući u vidu da je pauza bila duga, svi su se uželeli fudbala. Domaćin je utakmicu otvorio agresivno, od prvog minuta igralo se čvrsto u svim duelima.

Na isteku desetog mintua igre Nikola Pavlović je prelepim udarcem sa nekih 20-tak metara savladao golmana Vasiljevića, 1:0 za Jedinstvo. Domaći su nastavili sa istom igrom, i ubrzo su nakon kontakta u kaznenom prostoru rivala dobili jedanaesterac, siguran izvođač istog bio je Branko Poledica, 2:0. 

Vratili su se gosti brzo u meč, a za to je nekim delom zaslužan i golman domaćih, Jovković, nakon čije greške Srđan Simović smanjuje zaostatak Spartaka na 2:1, to je ujedno bio i krajnji ishod prvog dela utakmice.

Drugo poluvreme počelo je sporijim tempom sa obe strane, gosti su imali zaostatak od jednog gola, pa su bili ofanzivnije orijentisani, što je dovelo do nove šanse za pogodak. Dosuđen je novi kazneni udarac sa 11 metara, ovoga puta u korist Sprataka, Vuk Mirković pogađa za 2:2 u 55. minutu.

Nisu pali domaći nakon izjednačenja, odličnom igrom protiv jesenjeg prvaka stigli su do novog pogotka. Nakon udarca iz ugla i "flipera" u kaznenom prostoru Spartaka najbolje se snašao Dejan Mitrović, 3:2 za sastav iz Puhova, koji ponovo vodi. 

Izmenama na obe strane uneta je dodatna svežina na teren, ali kako je vreme odmicalo nove promene rezultata nije bilo. Kada su mnogi mislili da ceo plen ostaje u Puhovu, "javio" se Mihajlo Živanović koji je u nadoknadi vremena pogodio za konačnih 3:3.

Jedinstvo (Puhovo) - Spartak 1976 (Trnava) 3:3 (2:1)

Jedinstvo: Jovković, Olujić, Poledica (od 86' Janković), Miletić (od 90' Tomašević), Blagojević, Pavlović, Jovičić (od 77' Jakovljević), Paunović, Mitrović, Simović, Avramović

Spartak 1976: Vasiljević, Zarić (od 83' Tadić), Jovičić, Milikić, Milunović, Perišić, Tadić (od 75' Jeličić), Milovanović (od 75' Mlađenović), Simović (od 66' Jakovljević), Mirković (od 83' Kuzmanović), Živanović 

Iz redova domaćina nakon utakmice je stigla poruka sledeće sadržine:

- Moramo pohvaliti sudijsku trojku koja je svoj posao besprekorno odradila i vidi se da će u budućnosti imati priliku da se okuša u višim rangovima. Moramo pohvaliti i veliki broj navijača koji su bodrili našu ekipu sa tribina i dali dodatnu podršku za dalji nastavak borbe za opstanak.

U sledećem kolu lider dočekuje sastav Lugova, dok Jedinstvo ide na noge ekipi Devići.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading