KRČAG IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE: Šok na "GAT Areni" - fenjeraš nosi bodove uz "srpske Atine"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.03.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svakoj seriji jednom dođe kraj, ali malo ko je očekivao da će se to baš sada dogoditi.

KRČAG IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE: Šok na "GAT Areni" - fenjeraš nosi bodove uz "srpske Atine"!

Foto: FK Mladost GAT

Fudbaleri novosadske Mladosti GAT prethodne sezone su bili deo elitnog ranga srpskog klupskog fudbala, ali pored navedenog iza sebe imaju izuzetno turbulentnu sezonu nakon koje im je bio ugrožen i opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

Međutim, popularni "gatovci" su u samom finišu prvog dela šampionata, kao i u uvodnim kolima nastavka, vezali četiri meča u kojima nisu osetili gorčinu poraza (Mačva Šabac 1:0, GFK Sloboda Užice 2:0, Metalac Gornji Milanovac 1:0 i Jedinstvo Ub 1:1), ali je zatim usledilo iznenađenje kojem se malo ko nadao.

Naime, Novosađani su u okviru 24. kola Prve lige Srbije na "GAT Areni" dočekali, od mnogih već prežaljeni novobeogradski Radnički koji je preko Lazara Stojanovića utišao stadion na novosadskom "Strelištu".

Igrao se 21. minut meča kada su popularni "majstori" izveli korner, lopta je izbačena iz kaznenog prostora domaćeg sastava, ali je stigla do Lazara Stojanovića koji je iz prve sa 18 metara raspalio po lopti i ona je završila u gornjem levom uglu Mladena Živkovića.

Pokušavao je domaćin u nastavku meča da barem stigne do poravnanje rezultata, ali ovoga puta to se nije dogodilo i sva tri boda putuju na Novi Beograd.

Foto: FK Mladost GAT

Velika borba se vodila na "GAT Areni"

 

- Prva liga Srbije, 24. kolo:

Mladost GAT (Novi Sad) - Radnički (Novi Beograd) 0:1 (0:1)

Strelac: L. Stojanović u 21. minutu

Stadion: "GAT Arena", Novi Sad

Gledalaca: 400

Sudija: Marko Mihailović

Žuti kartoni: L. Drobnjak, S. Babić, M. Vukadinović (Mladost GAT); A Ćurčić, Dž. Anekvulo, M. Škorić, M. Maslarević (Radnički)

Mladost GAT (Novi Sad): Živković, Drobnjak (Bugarin), Vukadinović, Đuričin (Solovev), Bjeloš (Pavlica), Tanasin, Mitošević (Popović), Šušnjar, Daničić, Babić (Jokić), Dubačkić.

Radnički (Novi Beograd): Maslarević, Mani Banga (Kenedi), Nedeljković, Matejević, Nuredini (Velinov), Stojanović (Lukić), Đokić, Hrnjaz (Škorić), Ćurčić, Anekvulo (Ilić), Đurković.

Neočekivanim porazom na domaćem terenu "gatovci" su propustili priliku da se bodovno izjednače sa gornjomilanovačkim Metalcem koji se nalazi u sigurnoj zoni, a u narednoj takmičarskoj rundi gostuju u Leskovcu ekipi GFK Dubočice.

Ekipa novobeogradskog Radničkog je prekinula četvoromesečni niz bez pobede i sa ova tri boda možda se i vraća u trku za opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala. Narednog vikenda "majstori" dočekuju OFK Vršac.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading