"ADMIRALBET ARENA" JE OVOGA PROLEĆA NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Blagojević autogolom rešio komšijski derbi - iz Sremske Mitrovice se vidi i elita!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.03.2024

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada ne mogu domaći napadači, tu je gostujući defanzivac.

"ADMIRALBET ARENA" JE OVOGA PROLEĆA NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Blagojević autogolom rešio komšijski derbi - iz Sremske Mitrovice se vidi i elita!

Foto: Jelena Grlić

Igrao se 51. minut susreta kada je Andrija Milić ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, a tamo je među trojicom fudbalera RFK Novog Sada 1921, defanzivac gostiju Božidar Blagojević u padu loptu zahvatio glavom i sproveo je u mrežu svog golmana Ranka Puškića.

 

Bio je to pogodak koji je doneo veliku radost domaćim fudbalerima i navijačima, ali i gol kojim su sremskomitrovčani nastavili svoju borbu za plasman, ne samo u plej-of fazu takmičenja, već i na poziciju koja im može u perspektivi doneti i vizu za elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Gostujuća ekipa se uoči današnjeg meča našla u veoma teškoj situaciji, s obzirom da je prvo trener Vidak Bratić napustio ekipu sa Detelinare, da bi u nedelju uveče stigla i informacija da je kompletno klupsko rukovodstvo napustilo klub, tako da su se fudbaleri praktično našli u potpunosti prepušteni sami sebi.

Međutim, svi navedeni problemi kao da su dali dodatni motiv igračima na terenu koji su na gostovanju u Sremskoj Mitrovici pružili borbenu partiju, ali na osnovu ranije izrečenog, jasno je da nisu imali ni sreće, tako da se u "srpsku Atinu" vraćaju "praznih šaka" i priliku za uvećanje bodovnog salda će morati da traže u nekoj narednoj prilici.

Sa drug strane ekipa sa "AdmiralBet Arene" je ostvrila ono što se očekivalo. Stigla je do tri važna boda kojim sebi otvara put i ka samom vrhu prvoligaškog karavana.

 

- Prva liga Srbije, 24. kolo:

Radnički (Sremska Mitrovica) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 1:0 (0:0)

Strelac: B. Blagojević u 51. minutu (autogol)

Stadion: "AdmiralBet Arena", Sremska Mitrovica

Sudija: Dejan Petrović

Žuti kartoni: Đ. Vladisavljević, S. Stefanović (Radnički); M. Milosavić, L. Serdar (RFK Novi Sad 1921)

Radnički (Sremska Mitrovica): Ostojić, Vladisavljević, Gajić, Stefanović (Miodragović), Stanisavljević (Amuzu, Prljević), Čarapić (Cvetković), Ilić, Pius (Đukanović), Milić, Isailović, Vićentijević.

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Puškić, Milosavić (Ilić), Rac, Vrekić, Pašagić, Stanisavljević (Serdar), Abraham (Kokir, Derviši), Maiga, Blagojević, Mandić, Gvozdenović (Marković).

Narednog vikenda pred ekipom sremskomitrovačkog Radničkog nalaziće se "ispit zrelosti", s obzirom da će se na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" sastati sa ekipom RFK Grafičara, dok će popularni "kanarinci" ugostiti Smederevo 1924.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading