REKORDER IZ REDOVA BUDUĆNOSTI DANAS IMA SPECIJALAN RAZLOG ZA SLAVLJE: Kapiten Slobodan Lučić "izbrojao" 36 svećica!

Autor: Irena Đuđević

Sport

23.02.2024

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najiskusniji fudbaler Dobanovčana jedinstven ne samo u fudbalskoj Srbiji već i na svetu, po broju takmičarskih godina odigranih u jednom istom klubu ne planira da okači kopačke „o klin“.

REKORDER IZ REDOVA BUDUĆNOSTI DANAS IMA SPECIJALAN RAZLOG ZA SLAVLJE: Kapiten Slobodan Lučić "izbrojao" 36 svećica!

Foto: Lična arhiva Slobodana Lučića

Zasluženo ga, na terenu i van njega, porede sa velikim fudbalskim zvezdama evropskog i svetskog formata: Paolom Maldinijem, Frančeskom Totijem i Zlatanom Ibrahimovićem. Međutim, on ljubomorno čuva sportski rekord da je 13. na svetu po vernosti istom klubu i nastavlja da „piše“ istoriju u svojoj Buućnosti iz Dobanovaca. Defanzivac Dobanovčana, Slobodan Lučić danas ima poseban razlog za slavlje, proslavlja 36. rođendan.

Republika


Dok se priprema za novu takmičarsku godinu u jednom istom timu, želi da Budućnosti osigura što bolji plasman u srpskoligaškom karavanu, a ako mu, sa saigračima, namigne i „Fortuna“ zašto ne i umeša se u borbu za plasman u Prvu ligu Srbije.

Sportska statistika kaže da je sve počelo 12. septembra 2004. godine u meču sa Teleoptikom kada se za samo poluvreme prvi put upisao i u strelce. Sa svega 16 godina je osetio seniorski „barut“ na beogradskom „Severu“. Ostalo je za Lučića i njegovu Budućnost „suva“ fudbalska istorija.


Iako je karijjeru posvetio istom timu, Lučić se nikada istinski nije pokajao zbog toga, naprotiv, retke teške momente je elegantno ostavljao za sobom i uvek se trudio da uživa u igri za svoje Dobanovčane. A mogaao je kapiten Budućnosti da okuša sreću u i u Suprer ligi i u „pečalbi“, međutim, i pored pravih sportskih prilika nikada nije ozbiljno uzimao u razmatranje mogućnost da stvarno obuče dres bilo kog drugog kluba.

U Dobanovcima se lani upisao i u „klub 500“, a kako sam voli da kaže omiljena utakmica mu je prvi meč u prvoligaškom karavanu 2016. godine protiv Kolubare u Lazarevcu kada je asistirao tadašnjem centarforu Đurađu Dobrijeviću za minimalnu pobedu Dobanovčana.

Portal Republikasport čestita 36. rođendan kapitenu Budućnosti, Slobodanu Lučiću, uz želju da nastavi da obara lični fudbalski rekord i u takmičarskim godinama što dolaze baš u najomiljenijem dresu, sa svojim Dobanovčanima.

Srećno, „Lučke“!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading