SA MALIH FUDBALSKIH TERENA NA VELIKU SCENU: Srpska kolonija u bugarskoj prestonici je uvećana - mladi defanzivac zadužio opremu velikana iz Sofije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.02.2024

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrda da se i na "malim srpskim terenima" igra dobar fudbal.

SA MALIH FUDBALSKIH TERENA NA VELIKU SCENU: Srpska kolonija u bugarskoj prestonici je uvećana - mladi defanzivac zadužio opremu velikana iz Sofije!

Foto: Instagram.com/FK CSKA 1948 Sofija

Ima tek 20 godina i tokom dosadašnje karijere nije imao prilike da zaigra na najvećoj sceni srpskog klupskog fudbala, ali ga to nije sprečilo da ove zime ostvari transfer u klub koji se svrstava u sam vrh bugarskog fudbala.

 

Veljko Đurđević rođeni Aranđelovčanin svoje prve fudbalske korake načinio je u beogradskoj Lokomotivi. Kasnije ga je out vodio u lazarevačku Kolubaru, da bi nakon jedne sezone provedene u dresu Napretka iz Medoševca, prethodnog leta stigao u redove nekadašnjeg superligaša Hajduka 1912 iz Kule sa kojim se takmičio u Srpskoj ligi Vojvodina.

I pored činjenice da su Kuljani prvi deo šampionata okončali na 12. poziciji sa skorom od četiri pobede, isto toliko remija i sedam poraza, partije mladog Đuđrevića koji igra na poziciji centralnog beka, nisu ostale neprimećene i stigao je poziv iz Bugarske.

Mladi fudbaler se obavezao na vernost ekipi CSKA 1948 iz Sofije, ali će kako se saznaje u predstojećoj polusezoni nastupati da drugi tim sofijskog kluba.

Foto: FK Hajduk 1912 Kula

Iz Kule u bugarsku prestonicu

 

- Veljko Đurđević:

Datum rođenja: 3. oktobar 2003. godine

Mesto rođenja: Aranđelovac

Pozicija u timu: centralni bek

Igračka karijera: Lokomotiva U-19 (Beograd), Kolubara U-19 (Lazarevac), Napredak (Medoševac), Hajduk 1912 (Kula), CSKA 1948 Sofija (Bugarska)

Dolaskom Đurđevića uvećana je srpska kolonija u redovima CSKA 1948, s obzirom da crveno-beli dres kluba iz Sofije već šest meseci nosi nekadašnji izdanak škole Crvene zvezde Nedeljko Piščević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading