ROMANTIKA U SRCU ŠUMADIJE: Plavo-beli su već sada spremni za elitu - superligaš je ipak izbegao poraz! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

04.02.2024

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davno su pokazali da su prevazišli rang takmičenja u kojem se nalaze.

ROMANTIKA U SRCU ŠUMADIJE: Plavo-beli su već sada spremni za elitu - superligaš je ipak izbegao poraz! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Radnički 1923

Fudbaleri OFK Beograda verovatno su jedini tim u Srbiji koji se tokom zimskih priprema ne sprema za prolećne borbe za bodove, s obzirom da im jesenji učinak već sada omogućava da se aktivno uključe u pripremu za jesen 2024. godine kada će nakon duge pauze ponovo kročiti na superligašku mapu.

 

"Romantičari" su prvi deo takmičarske 2023/24 godine okončali sa skorom od 16 pobeda, tri remija i jednim porazom, tako da ekipa trenera Sime Krunića u nastavak takmičenja ulazi sa nedostižnih 17 bodova prednosti u odnosu na najbliže konkurente Inđiju Toyo Tires i leskovačku GFK Dubočicu.

U sklopu zimskih prirpema, a samo dva dana pred odlazak na Kipar, OFK Beograd j gostovao u Kragujevcu gde je na stadionu "Čika Dača" odigrao kontrolni susret sa ekipom Radničkog 1923 kojem je navedeni meč bio i generalna proba uoči nastavka superligaškog takmičenja.

Oko 250 ljubitelja fudbala prisustvovali je zanimljivoj fudbalskoj predstavi u kojoj su gosti sa Omladinskog stadiona do prednosti stigli već u šestom minutu kada je mrežu Lekovića zatresao Dejan Georgijević koji je tokom prvog dela sezone na 18 mečeva bio strelac devet pogodaka.

Prednođću OFK Beograda se otišlo i na odmor.

U nastavku susreta Kragujevčani su ipak uspeli da stignu do poravnanja rezultata, a u listu strelaca se upisao Milan aleksić u 68. minutu.

 

- Prijateljska utakmica:

Radnički 1923 (Kragujevac) - OFK Beograd (Beograd) 1:1 (0:1)

Strelci: M. Aleksić u 68. minutu za Radnički 1923; D. Georgijević u 6. minutu za OFK Beograd

Stadion: "Čika Dača". Kragujevac

Gledalaca: 250

Radnički 1923 (Kragujevac): Leković, Adžić, Šerbečić, Mitrović, Dadić, Ćosić, Aleksić, Vižđi, Vidosavljević, Gluščević, Činedu. Igrali su još: Đurić, Milošević, M. Vidović, Bukumira, Pecelj, Tomić, U. Vidović, Dimitrijević.

OFK Beograd (Beograd): Simonović, Mimović, Đermanović, Vujadinović, Nikolić, Plavšić, Ilić, M. Stanković, Marković, Halabrin, Georgijević. Igrali su još: Gojković, Mićić, N. Stanković, Mojsilović, Stojisavljević, Abosa, Mugoša.

Da podsetimo, "romantičari" u ponedeljak 5. februara kreću put Kipra na bazične pripreme, a nastavak takmičenja u Prvoj ligi Srbije zakazan je za 24. februar kada će OFK Beograd gostovari RFK Novom Sadu 1921.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading