OGROMNO POJAČANJE: Fudbalski je "prohodao" u Italiji, "školovao" se u Nemačkoj, sada se vraća u dobro poznatu sredinu! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

09.01.2024

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klubu će dosta značiti njegovo prisustvo na proleće.

OGROMNO POJAČANJE: Fudbalski je "prohodao" u Italiji, "školovao" se u Nemačkoj, sada se vraća u dobro poznatu sredinu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Privatna arhiva/Miloš Jovanović

Sačuvao je status srpskoligaša prošle sezone OFK Mihajlovac "zahvaljujući" prednosti od dva boda u odnosu na prvi tim ispod crte, sada ekipu očekuje nova borba za opstanak.

Republika

Zimsku pauzu osvajač Podunvasko-šumadijske zone za sezonu 21/22 u okviru Srpske lige Zapad trenutno provodi na pretposlednjoj poziciji na tabeli. Učinak od tri trijumfa, četiri remija i osam poraza bio je dovoljan za bodovni saldo na koti 13, četiri boda manje ima "fenjeraš" u ligi.

Uprava Mihajlovca krenula je sa jačanjem igračkog kadra, i prvi promovisani novajlija je novi-stari igrač, Miloš Jovanović (31). Reč je o fudbaleru koji je proteklu kalendarsku godinu proveo u dresu Sloge 33 iz Petrovca na Mlavi, pre toga je u Srbiji bio član Borca iz Ralje i Zuca.

Jovanović može da odgovori zadacima na više pozicija u napadu, podjednako dobro se snalazi na mestu centarfora, levog krila, ali i iza napadača. Dosadašnja karijera prvog zimskog pojačanaj OFK Mihajlovca je jako zanimljiva i sadržajna.

Krenuo da trenira fudbal u Italiji sa osam godina u klubu Vicenza Calcio koji je tada nastupao u Seriji B. Na "čizmi" je proveo tri godine nakon čega se vratio u Srbiju gde je prošao omladinsku školu Smedereva. Kasnije je nastupao za Šumadiju Jagnjilo kao bonus igrač u Srpskoj ligi Beograd. Sa 18 godina potpisao je ugovor za Jagodinu kada je nastupala u Super ligi i tu je proveo tri godine. U Srbiji je nosio i dres Mihajlovca i Karađorđa iz Topole u Srpskoj ligi Zapad. Karijera ga je odvela u Nemačku, pet godina je proveo u ekipi RSV Wurges. Februara 2022. godine se vratio u naš fudbal, gde je nastupao u gore već pomenutim klubovima.

Dolazak Jovanovića u klub za koji je nastupao u periodu od zime 2015. do leta 2016. godine će sigurno dosta značiti, imajući u vidu da je sastav Mihajlovca nakon jesenjeg dela drugi najslabiji napad u ligi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading