PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE #7: FK Hajduk Divoš!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.12.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo je vreme da se nakon sedam godina načini iskorak...

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE #7: FK Hajduk Divoš!

Foto: FK Hajduk Divoš

Šampion jesenjeg dela sezone 2023/24 u okviru Vojvođasnke lige Jug, jeste Fudbalski klub Hajduk iz Divoša.

 
- Istorijat kluba:

Sportski kolektiv iz Divoša osnovan je sada već davne 1926. godine, a za najbolju klupsku generaciju smatra se ona koja je 1979. godine odigrala prijateljski susret protiv novosadske Vojvodine koji su crveno-beli iz "srpske Atine" rešili u svoju korist rezultatom 0:6.

Istorija je ispisana u sezoni 2016/17. Hajduk je postao šampion PFL Sremska Mitrovica i plasirao se u Vojvođansku Ligu Jug. Igrači koji će ostati upisani zlatnim slovima u istoriju Hajduka su: Dragoslav Petrović, Aleksandar Stajčić, Vladimir Savićević, Nenad Grujić, Tihomir Zec, Đorđe Pendo, Aleksandar Simić, Dušan Sovilj, Bora Avramović, Rajko Maričić, Vladimir Zeljković, Branislav Vujić, Dejan Novaković, Miloš Jovanović, Srđan Lazić, Vuk Kekić, Branislav Zeljković, Miodrag Sremac, Andrej Ristić, Momčilo Milekić, Igor Lacković, Miloš Petrović i Stefan Zoranović. Šampionsku sezonu predvodio je kapiten Vladimir Savićević sa 21 pogotkom, a sa klupe tim vodili treneri Svetislav Petković i Stevan Krstić.

- Sezona 2022/23:

Tokom prethodne takmičarske godine Hajduk je takođe bio deo južne grupe vojvođanskog fudbala. Bili su fudbaleri iz Divoša i tada jesenji šampioni, ali su tokom proleća zabeležili čak pet poraza, koja su ih spustila na treću poziciju, a plasman u viši rang, Srpsku ligu Vojvodine obezbedil isu Železničar iz Inđije i GFK Sloven iz Rume.

 

 

- Sezona 2023/24:

Tokom nedavno okončane polusezone Hajduk je ostvario bolje rezultate nego u prvoj polusezoni takmičarske 2022/23 godine. Tokom 15 prvenstvenih mečeva zabeležili su 11 pobeda i četiri remija i do jesenjih lovorika su stigli sa bodom više u odnosu na Slobodu iz Donjeg Tovarnika i dva u odnosu na Jedinstvo iz Rumenke.

Treba napomenuti da je sastav iz Divoša tokom jeseni remizirao protiv starobanovačkog Dunava, temerinskog TSK-a i već pomenute Slobode iz Donjeg Tovarnika rezultatim 0:0, dok je u poslednem kolu u Veterniku meč okončan rezultatom 1:1.

Foto: FK Hajduk Divoš

Sjajni fudbalski uslovi vladaju u Divošu

 

- Rezultati u sezoni 2023/24:

1. kolo: Hajduk (Divoš) - Indeks (Novi Sad) 2:1

2. kolo: Dunav (Stari Banovci) - Hajduk (Divoš) 0:0

3. kolo: Hajduk (Divoš) - Radnički (Šid) 3:0

4. kolo: TSK (Temerin) - Hajduk (Divoš) 0:0

5. kolo: Hajduk (Divoš) - Sloga (Temerin) 3:0

6. kolo: Hajduk (Divoš) - Jadran (Golubinci) 4:0

7. kolo: Donji Srem 2015 (Pećinci) - Hajduk (Divoš) 1:4

8. kolo: Hajduk (Divoš) - Slavija (Novi Sad) 3:2

9. kolo: Jedinstvo (Rumenka) - Hajduk (Divoš) 0:1

10. kolo: Hajduk (Divoš) - Mladost (Bački Jarak) 3:0

11. kolo: Sloboda (Donji Tovarnik) - Hajduk (Divoš) 0:0

12. kolo: Hajduk (Divoš) - Hajduk (Beška) 1:0

13. kolo: Cement (Beočin) - Hajduk (Divoš) 0:6

14. kolo: Hajduk (Divoš) - Radnički (Nova Pazova) 3:0

15. kolo: Veternik (Veternik) - Hajduk (Divoš) 1:1

 

 

- Prolećni deo sezone 2023/24:

Shodno dešavanjima u prethodnoj sezoni, jesenja titula je u Divošu dočekana sa dosta rezerve, jer se očekuje da će do poslednjeg sudijskog zvizduka da se vodi velika borba sa ekipama slobode iz Donjeg Tovarnika i Jedinstva iz Rumenke.

Prednost Hajduka je u činjenici da će oba rivala tokom predstojećeg proleća dočekati na svom stadionu u Divošu. Meč protiv Jedinstva je zakazan za 24. april, dok će Sloboda u Divošu gostovati četrnaest dana kasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading