ON JE POKRENUO EKIPU: Trener Otašević nema dilemu - trenutni tim poseduje kvalitet!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.12.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U finišu polusezone, "svanulo" je i u gradu podno Rudnika.

ON JE POKRENUO EKIPU: Trener Otašević nema dilemu - trenutni tim poseduje kvalitet!

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Iza fudbalera gornjomilanovačkog Metalca je turbulentna sezona. Ekipa je nakon prvih 13 prvenstvenih mečeva u okviru Prve lige Srbije, na svom kontu imala svega jedan trijumf, ali zahvaljujući uspešnom finišu, klub je zimsku pauzu dočekao van zone ispadanja.

 

Jedan od onih koji je najzaslužniji za poslednja klupska ostvarenja, jeste trener Vladimir Otašević koji je plavo-bele vodio na osam utakmica tokom kojih je Metalac samo jednom poražen:

- U trenutku preuzimanja ekipe, iako je bila u lošoj poziciji na tabeli, nisam se uopšte dvoumio. Analizom igračkog kadra video sam ogroman potencijal. Od starta smo postavili neke naše nove kriterijume i sledili smo ih sve vreme. Bilo je u početku teških momenata; međutim, momci su pokazali neverovatan karakter i posvećenost da se vratimo na pravi kolosek - istakao je Otašević i dodao:

- Igrali su pod ogromnim pritiskom, ali to nas je i ujedinilo u tim koji ne odustaje i bori se do poslednjeg trenutka. Svi su tome dali ogroman doprinos. Čak i oni, koji su manje igrali, pokazali su maksimalan profesionalizam. Stvorila se prava energija, koja nas je nosila iz utakmice u utakmicu. Svi ljudi, od ekonoma, medicinskog i sportskog sektora i uprave kluba, bili uz nas i davali nam iskrenu podršku, što je bilo neophodno. Ceo postojeći stručni štab dao je nemerljiv doprinos ovome. Ipak, naglašavam, najveće zasluge idu igračima, jer su oni sve to izneli kada je bilo najteže i najpotrebnije - rekao je strateg Metalca za klupski portal.

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Pokrenuo je tim u pravcu uspeha - Vladimir Otašević

 

Na kraju je strateg popularnih "Šerpasa" istakao:

- Još smo na putu stabilizacije; u procesu koji podrazumeva prilagođavanje krajnjim idejama i standardima koje smo postavili. Biće uspona i padova svakako, ali ti standardi i kriterijumi u igri moraju uvek biti u prvom planu. Nije važno samo pobediti utakmicu, važan je i način na koji se pobeda ostvari. U nastavku prvenstva čekaju nas još teži posao i još neizvesniji mečevi. Rezultati će doći kao plod dobrog rada svih ljudi u klubu. Pokušaćemo da se dodatno pojačamo, ali neće biti nekih preteranih transfera i naglih zaokreta. Tim, koji je trenutno na raspolaganju, ima očigledan kvalitet i samo ćemo na pojedinim mestima pojačati konkurenciju, isključivo s novajlijama koji zadovoljavaju naše kriterijume i odgovaraju energiji ove ekpe.

Interesantno je napomenuti da ukoliko bi se posmatralo samo poslednjih osam mečeva u prvom delu šampionata, ekipa Metalca je ostvarila bodovni učinak koji je slabiji jedino od OFK Beograda i Inđije Toyo Tires.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading