PLAVUŠE ZA PRSA BOLJE OD CRNKI: "Niže lige" na neobičnom derbiju

Autor:

Sport

15.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pobednice, ali i poražene, duela u Gornjoj Gorevnici dobile trofeje u obliku zlatne i srebrne metle.

PLAVUŠE ZA PRSA BOLJE OD CRNKI: "Niže lige" na neobičnom derbiju

Foto: Republika

Gornja Gorevnica je mesto u koje u septembru pohrle ljubitelji sira. Međutim, pored tradicionalne manifestacije Mlečni put, u njemu je održana i tradicionalna fudbalska utakmica, na kojoj su snage odmerile plavuše i crnke. Na stadionu FK Jedinstvo, poznatom kao i "Dolina dabrova", već sedam godina organizuje se ovaj jedinstven meč, koji je, pored pomenutog sajma proizvođača sireva i drugih proizvoda od mleka iz Srbije i regiona, najposećeniji u tom delu zemlje. Kako je to izgledalo ove godine, uverila se i ekipa "Nižih liga".

Taj svojevrstan fudbalski derbi za nagradu već godinama ima trofej u obliku zlatne i srebrne metle. Nakon žestoke borbe, s mnogo golova i žutih kartona, crnke su prošlogodišnju zlatnu metlu ove godine predale u ruke plavušama, koje su bile za nijansu bolje i odnele pobedu. Utakmicu su iz prvih redova podržavali muževi, deca, kume i svekrve, a sve je završeno u dobrom raspoloženju, kada su plavuše i crnke za kraj povele kolo na stadionu.


Kako je izgledala sama utakmica između plavuša i crnki i šta se sve još dešavalo u Gornjoj Gorevnici, pogledajte u novoj epizodi emisije "Niže lige" u videu na početku teksta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading