MAJSTORI POSTALI ŠEGRTI: Pukla petarda - dojučerašnji srpskoligaš do vrha napunio mrežu prestoničkog kluba!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.12.2023

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IStorijski trijumf sastava iz Odžaka u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

MAJSTORI POSTALI ŠEGRTI: Pukla petarda - dojučerašnji srpskoligaš do vrha napunio mrežu prestoničkog kluba!

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Fudbaleri Tekstilca iz Odžaka na sjajan način su okončali svoje premijerno učešće u okviru Prve lige Srbije. Do vrha je napunjena mreža renomiranog rivala sa Novog Beograda i prvi deo takmičenja završavaju na poziciji koja vodi u baraž mečeve za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbala.

 

Ekipa novobeogradskog Radničkog je prethodnog vikenda pružila sjajnu partiju u susretu protiv lidera OFK Beograda i "majstori" su, slobodno se može reći, nesrećno ostali bez bodova u navedenom derbi susretu. Shodno navedenom retko ko je mogao i da pomisli da će na gostovanju u zapadnoj Bačkoj pretrpeti pravi rezultatski brodolom.

Junak trijumfa Tekstilca bio je Darko Stojanović dvadesetogodišnji defanzivni vezni fudbaler koji je tri puta tresao mrežu Borivoja Ristića, a treba napomenuti da su to i njegovi prvi postignuti golovi u aktuelnoj sezoni. 

Prvi gol je postigao u šestom minutu iskoristivši centaršut Dejana Đurića. Dvadese minuta kasnije mrežu trese i Irfan Zulfić nakon sjajnog soloprodora po desnom krilu Aleksandra Popovića, da bi se do odlaska na odmor mreža "majstora" još dva puta tresla. Prvo je u svojim drugim golom u 36. minutu Darko Stojanović povisio na 3:0, a tačku na sjajno poluvreme stavio je pogotkom u 42. minutu Leontije Vasić.

Konačan ishod susreta postavio je het-trikom Darko Stojanović u 52. minutu iskoristivši kardinalnu grešku defanzivaca Radničkog.

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Svoje prve seniorske minute upisao je i Nikola Paljević (2006.)

 

- Prva liga Srbije, 20. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - Radnički (Novi Beograd) 5:0 (4:0)

Strelci: D. Stojanović 6`, 36`, 52`, I. Zulfić 27`, L. Vasić 42`

Stadion: Gradski stadion u Odžacima

Gledalaca: 200

Sudija: Nenad Đorđević

Žuti kartoni: R. Avram (Tekstilac); Dž. Anekvulo (Radnički)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Avram (Paljević), Dimković, Luković (Goldin), Marjanović, Popović, D. Stojanović (Rajković), Ukačukvu (S. Stojanović), Vasić, Zulfić, Đurić (Zličić).

Radnički (Novi Beograd): Ristić (Radojičić), Koca, Kukolj (Krivokapić), Lukić (Ćurčić), N. Nedeljković, V. Nedeljković, Nuredini, Pešić (Anekvulo), Tejić, Đokić (Knežević), Đorđević.

Ovom pobedom Tekstilac je jesen okončao u samom vrhu prvoligaške tabele, dok se ekipa Radničkog nakon prvog dela šampionata nalazi u zoni ispadanja i predstoji joj grčevita borba za očuvanje statusa člana drugog stepena srpskog klupskog fudbala.

U prolećnoj premijeri Tekstilac gostuje GFK Dubočici u Leskovcu, dok će novobeogradski Radnički na stadionu "kraj Studenjaka" ugostiti lazarevačku Kolubaru.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading