FINIŠ DELO KRASI: Grafosi trijumfalno okončali jesenju polusezonu - pobeda za miran zimski odmor! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

11.12.2023

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najvažnija su tri osvojna boda.

FINIŠ DELO KRASI: Grafosi trijumfalno okončali jesenju polusezonu - pobeda za miran zimski odmor! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Jelena Grlić

Fudbaleri RFK Grafičara u aktuelni šampionat u okviru Prve lige Srbije ušli su sa jasnim ciljem da ponove ostvarenja iz prethodne, ali su zabeleženi rezultati bili daleko od unapred zacrtanih planova.

 

Još polovinom meseca avgusta, nakon ubedljivog trijumfa nad ubskim Jedinstvom (3:0), fudbaleri trenera Marka Neđića su ušli u krizu rezultata, te su u narednih 14 prvenstvenih duela zabeležil isvega jedan trijumf (GFK Sloboda Užice 5:1) što ih je dovelo u situaciju da se nađu i u zoni ispadanja.

Imali su popularni "grafosi" i sjajne trenutke. Kvalitet su pokazali u meču osmine finala Kupa Srbije kada su na stadionu u Humskoj ulici tek nakon izvođenja jedanaesteraca eliminisani od Partizana, a slobodno se može istaći da su na krilima partije protiv crno-belih, stigli i do trijumfa u poslednjem takmičarskom susretu u 2023. godini.

Tokom prvog poluvremena susreta protiv RFK Novog Sada 1921 golova nije bilo i pored nekoliko stvorenih prilika sa obe strane.

Nastavak susreta doneo je znatno efikasniju igru. Igrao se 51. minut kada je Ognjen Ajdar izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, a u šesnaestercu "kanarinaca" najbolje se snašao Veljko Mladenović i mreža Danila Đulčića se zatresla.

 

 

Radost domaćina nije dugo trajala. U 65. minutu Branislav Krstić se nakon kornera najbolje snašao u petercu domaćina za veliku radost gostujućih fudbalera.

Konačan rezultat ovog meča postavio je Strahinja Stojanović u 68. minutu. Milimetarski preciznim udarcem sa 18 metara dvadesetogodišnji fudbaler je zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba.

 

 

- Prva liga Srbije, 20. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 2:1 (0:0)

Strelci: V. Mladenović u 51 i S. Stojanović u 68. minutu za RFK Grafičar; B. Krstić u 65. minutu za RFK Novi Sad 1921

Stadion: "Rajko Mitić" - teren sa veštačkom travom

Gledalaca: 300

Sudija: Miroslav Miletić

Žuti kartoni: A. Jovanović, V. Petrović (RFK Grafičar); A. Rac, A. Msanga (RFK Novi Sad 1921)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Matić, Petrović (Fratrović), Mijatović (Fajsal), Vasiljević (Nikolić), Stojanović, Đurić (Marić), Jovanović, Injeka, Ajdar, Mladenović (Đukić). 

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Đulčić, Krstić, Kožović, Čolić, Rac, Furtula, Vrekić (Abraham), Jevremović (Serdar), Mabula, Blagojević (Rakić), Rađen.

 

Trijumfom u poslednjoj takmičarskoj utakmici u aktuelnoj godini fudbaleri RFK Grafičara na zimsku pauzu odlaze sa ukupno 24 boda i 11. pozicijom na tabeli, ali je svakako jasno da će ekipa sve učiniti da tokom proleća nadoknadi trenutni bodovni deficit i plasira se u plej-of fazu.

Sa druge strane, pred "kanarincima" je turbulentna zimska pauza. Novosađani su jesenje takmičenje okončali na fenjeraškoj poziciji sa svega 13 osvojenih bodova i ukoliko se nešto drastično ne promeni ekipa će imati malo šansi da obezbedi opstanak u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading